30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

ÇYDD'de Ergenekon araması

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezinde arama yapılıyor.

Beyoğlu Şişhane'de bulunan dernek merkezine sabah saat 07.30 sıralarında gelen Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri içeride arama yapmaya başladı. Dernek merkezindeki aramalar devam ediyor.

Beyoğlu Şişhane'de bulunan ÇYDD genel merkezine sabah saat 07.30 sıralarında gelen Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri içeride arama yapmaya başladı. Aramalara bir süre sonra avukatlar ve dernek yöneticileri de katıldı. Aramalar sürerken dernek binasına gelen Muhasebe Müdürü Erhan Geceyatmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İçerideki her oda da arama yapılıyor. Detaylara ilişkin bir bilgimiz yok. Arama yapılan tüm odalarda görevli arkadaşlarımız var" dedi.

Dernek merkezindeki aramalar devam ederken, bazı şubelerde de eş zamanlı arama başlatıldı. Derneğin Sakızağacı Mahallesi'nde bulunan Bakırköy Şubesi'nde de şu sıralar arama yapılıyor. Mahalle muhtarı nezaretinde içeri giren polis ekipleri aramalarını sürdürüyor. Dernek çalışanlarından Fitnat Demir ve Candan Ay ise çok üzüntülü olduklarını belirterek, "İçeride ne aradıklarını bilmiyoruz. Öğrencilere verdiğimiz bursların bordroları var içeride. Eğitim amaçlı kitaplar var. Sabah çok erken gelmişler.

Burası bizim ülkenin eğitimine destek vermek için gönüllü olarak çalıştığımız bir yer. İçeride arama yapılıyor. 300 üniversite öğrencisi ve 70 kız öğrenciye burs veriyoruz. Onların eğitimi ile ilgili faaliyetler veriyoruz. Onların eğitimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Şuan aramalara nezaret eden dernek çalışanı yok. Bize de haber verilmedi. Eğitim amaçlı bir dernek, başka hiçbir amacı yok" diye konuştular.
Öte yandan, derneğin Üsküdar ve Pendik şubelerinde de arama yapıldığı ve sabah saatlerinden itibaren aramaların devam ettiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 11:35:28
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 11:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?