4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

’Daktilo hatası’ var, ceza artmalı

Ölümlü trafik kazası davasında daktilo hatası olduğunu açıklayan savcı, sanığa 4-9 yıl ceza verilmesini istedi. Önceki duruşmada istenen ceza 3-6 yıl arasındaydı.

ÜSKÜDAR’da otomobiliyle çarptığı moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ın ölümüne yol açtığı iddia edilen Faruk Kalkavan için istenen cezada savcı düzeltme yaptı. Faruk Kalkavan’a TCK’nın 22/3. maddesi gereği "bilinçli taksir"den ceza verilmesini istediğini tekrarlayan cumhuriyet savcısı, bir önceki celse verdiği mütalaası tutanaklara geçirilirken daktilo hatası yüzünden taksir suçunu düzenleyen TCK’nın 22/2. maddesinin yazıldığını söyledi.

Avukatlar ek süre istedi

Savcı, Faruk Kalkavan’ın "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçunda istenen ceza ise 3 ile 6 yıl arasında. Kalkavan’ın avukatları, kendilerinin "taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" mütalaasına ilişkin savunma hazırladıklarını, savcının "bilinçli taksir"i kastettiğini bu duruşmada öğrendiklerini belirterek, ek süre istediler. Duruşma ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 09:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?