4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Damga' operasyonu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vergi ve trafik cezası bulunan ticari ve özel araçlara sahte fenni muayene yaptığı iddia edilen 8 kişi adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aydır takip ettikleri sahte vize çetesinin ev ve işyerlerine operasyon düzenledi. Fethiye ve İstanbul'da 10 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda, A.K. (43), M.U. (39), F.S. (23), S.Ö. (26), Y.E.Y. (28), O.K. (39), A.K. (29) ve K.D. (28) gözaltına alınırken, fenni muayenede kullanılan sahte Karayolları mührü, 2 adet sahte hologram, 60 adet sahte vize yapılmış motorlu araç trafik belgesi ve 4 adet bilgisayara el konuldu. Yakalanan zanlıların Fethiye'de trafik takip bürosu adı altında vergi ve trafik cezası bulunan özel ve ticari araçlara sahte fenni muayene işlemlerini İstanbul ilinde bulunan diğer uzantılarına yaptırdıkları ortaya çıktı. 

Yakalanan biri bayan toplam 8 kişinin, örgütlü olarak kendilerine maddi menfaat temin etmek maksadıyla devleti zarara uğratarak resmi evrakta sahtecilik yapmak ve yaptırmak suçlamalarından yargılanacakları açıklandı. Zanlılar Muğla KOM şube müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edildiler.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 17:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?