1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Danıştay yeşil katliamına dur dedi

Danıştay 6. Dairesi, Beykoz Belediyesi'nin Acaristanbul'a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Danıştay 6. Dairesi, Acaristanbul ve Acarkent konusundaki 3 ayrı davada karar verdi.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliğinin açtığı davada, Beykoz Belediyesince Acaristanbul'a verilen yapı ruhsatının iptal edilmesine ilişkin İstanbul İdare Mahkemesi kararını onadı.

Danıştay 6. Dairesi, yine Mimarlar Odasının Acaristanbul'un sit alanı ilan edilmesi konusunda açtığı davayı reddeden İstanbul İdare Mahkemesi kararını da bozdu.

Daire, yerel mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesini yeterli görmeyerek, yeni bir bilirkişi incelemesi yaptırılması gerektiğini kaydetti.
Daire, ayrıca, Acarkent ile ilgili ruhsatın iptali istemiyle Mimarlar Odasının açtığı davayı ehliyet yönünden reddeden İstanbul İdare Mahkemesi kararını da bozdu.

Dairenin bu konudaki kararında Acarkent'in ormanlık alan olması nedeniyle kamu yararı bulunduğu, bu nedenle Mimarlar Odasının dava açma ehliyetinin bulunduğunu işaret etti.

Beykoz Belediye Encümeni, Serdaroğlu özel ormanındaki villalarla ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığının itirazı üzerine dosyanın İmar Müdürlüğüne gönderilmesine karar vermişti.

Encümenin, Danıştay 6. Dairesindeki dosyanın sonuçlanmasının ardından konuyu yeniden ele alacağı bildirilmişti.


aa
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 14:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?