4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dar gelirlinin mutfağı şenlendi

Karadeniz'de yaşanan hamsi bereketi, fiyatlara da yansıdı. Birkaç gün öncesine kadar İstanbul'da balıkçı tezgahlarında 6 YTL'ye satılan hamsinin kilosu, 2 YTY'ye kadar düştü.

Karadeniz'e hamsi akınıyla birlikte İstanbul'da da vatandaşlar bayram etti. Büyük balıkçı teknelerinin bol miktarda avlanması sayesinde fiyatları düşen hamsi, dar gelirli vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. Vatandaşlar, kilosu 20 YTL'ye kadar yükselen eti yemeyi adeta unuttuklarını belirterek, bu kriz ortamında hamsinin 2 YTL'ye düşmesinin kendilerini mutlu ettiğini söylediler. Adeta sakız fiyatına satılan hamsiler balık tezgahlarında kısa sürede tüketildi.

30 yıldan beri balık satıcılığı yapan Kenan Balcı, hamsinin bol miktarda avlanmasının sürmesi halinde fiyatının daha da aşağıya düşeceğini ve vatandaşların daha ucuza hamsi yiyebileceğini söyledi. Ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde hamsi bolluğu sayesinde krize meydan okuduklarını söyleyen Balcı, "Hamsi bolluğu sayesinde müşteri sayımız üç katına çıktı" dedi.

Krizin vurduğu dar gelirli vatandaşların ucuz hamsi sayesinde mutfaklarını şenlendireceğini söyleyen Balcı, hamsinin ucuzluğu nedeniyle dolaplarında muhafaza etmek isteyen vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu. Hamsinin hassas bir deniz mamulü olduğuna dikkati çeken Balcı, "Vatandaşlara tavsiyem hamsiyi öncelikle taze iken bol bol tüketmeleridir. Örneğin şu günlerde fiyatlarda bir değişim olmayacağını, hamsi akınının daha da fazla olarak devam edeceğini düşünüyoruz. Günlük olarak taze taze tüketilebilir. Ancak buna karşın yine de dolabında saklamak isteyenler, bunu derin dondurucularla yapmalıdır. Balık zehirlenmelerine karşı doğru bir muhafaza yöntemi uygulanmalıdır. Kimsenin hamsisi zehir olmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 14:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?