2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Davulcular yasağa aldırmadı

11 ayın sultanı Ramazan ayının ortasına gelinmesiyle birlikte, bu yıl İstanbul'un bazı bölgelerinde uygulanan yasağa aldırmayan davulcular, yollara düşüp bahşiş topladı.
 
Beyoğlu'nda 11 ayın sultanı Ramazan ayının yarılanmasıyla birlikte kendilerine uygulanan yasağa aldırmayan davulcular, Osmanlı kıyafetleri giyerek ellerindeki Türk bayraklarıyla bahşiş topladı. Yasağa aldırış etmeyen davulcular, kapı kapı dolaşıp maniler söyledi. Vatandaşlar ise kapılarına gelen davulcuları boş göndermeyerek bahşiş verdi. Kimisi penceresinden attığı parayla kimisi de çocuğuyla gönderdiği bozuk paralarla davulcuları uğurladı.
 
Davulcular ise topladıkları bahşişler için, "Ramazan ayının yarısı bitti. Biz de bahşişi toplamak için yollara düştük. Bu şekilde vatandaşlarımızdan para istiyoruz" dedi.
 
Bazı vatandaşlar ise bu yıl ilki uygulanan Ramazan davulu yasağına tepki göstererek, "Anne ve babalarımızın geleneklerini onlar sayesinde yaşıyoruz. Davulcuların kaldırılması çok yanlış" diye konuştu.
 
Davulcular ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda dolaşıp para toplamaya devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 85.98.202.xxx Tarih : 10.10.2006 22:17:38
Osmanlı döneminden buğünümüzece gelen düğünlerimizin ve 11 ayın sultanı ramazandada bizleri sahura kaldıran davulcularmız.hem bir kültürü canlı tutuyorlar.ayrıcada gelenegimizi sürdürüyorlar.bizim anadoluda davulsuz ne düğünler olur nede ramazanlar.ben dovulculara sahurun seslari adını verdim.davulun sesini duymadan sahura kalkamıyorum.ayrıca onlarıda sorumlu olduğu ve geçindirdiği bir aileleri var.kültür bakanlığı davulculara sahip çıkmalıdır.saygılarımla.erdal geyikçi-köçek.......!