4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Davutpaşa cehennem yeri!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, patlamanın meydana geldiği binanın, 1989 yılında yapıldığını ve ruhsatsız olduğunu bildirdi.

Patlamanın meydana geldiği yerde ncelemelerde bulunan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sonucu 19 kişinin öldüğünü, 100'ü aşkın vatandaşın da yaralandığını kaydetti. Aydın, ilk tespitlere göre otoparkta ölen 8 kişinin, bitişikteki 136 iş yerinin bulunduğu Prestij İş Merkezinde çalışanlar olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin olay yerinde çalışmalarını sürdüğünü dile getiren Murat Aydın, şu bilgileri verdi:

''Patlamanın meydana geldiği bina, 1989 yılında yapılmış ve ruhsatsız bir bina. Binada 5 iş yeri faaliyette bulunuyor. Bunların 2'sinin ruhsatı, 2'sinin ruhsat müracaatı var. Kot yıkama atölyesi de kaçak faaliyette bulunduğu için mühürlenmiş, ancak bu mühre rağmen çalışmaya devam ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Binada maytap atölyesi ya da deposu olduğuna dair belediye kayıtlarında bilgi yok.''

Kenthaber-Fotoğraf İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 10:35:50
Güncelleme :31 Ocak 2008 Perşembe 13:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?