6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Davutpaşa kurbanları anıldı

DAVUTPAŞA PATLAMASINDA ÖLENLER ANILDI

Davutpaşa'da 21 kişinin ölümüne sebep olan patlamanın 2. yıl dönümünde olay yerine gelen aileler, gözyaşı dökerek karanfil bıraktı.

Davutpaşa, Çifte Havuzlar Caddesi'ndeki Şişecam Fabrikası yanındaki 5 katlı bir iş merkezinde bulunan maytap atölyesinde 31 Ocak 2008 günü meydana gelen patlamada ölenlerin yakınları, olayın 2. yıl dönümünde yeniden bir araya geldi. İş merkezinin bulunduğu caddede toplanan aileler, ellerinde karanfil ve patlamada kaybettikleri yakınlarının fotoğrafları ile olay yerine kadar yürüdü. Patlamada ölen Yaşar Kara'nın oğlu Mehmet Kara, aileler adına yaptığı basın açıklamasında, "Bursa'da yaşanan grizu

faciasında da aynı ihmal, aynı denetimsizlik olduğunu gördük. Acılarımızın ortak olması sebebiyle ailelerine taziyeye gittik. Yaşananlardan sonra bir kez daha gördük ki emekçisinin hayatı çok ucuz. Artık yeter diyoruz" diye konuştu. Sorumluların yargılanmasını isteyen Kara, "Yargılama üzerinde vesayet oluşturmayın" dedi. Kara, patlamanın olduğu alana hayatını kaybeden 21 kişinin anısına park yapılmasını istedi.

Patlamada ölen Orhan Saday'ın 4 yaşındaki oğlu Umut Can ise elinde babasının fotoğrafı ile anma törenine katıldı. Olay yerine amcasının omzunda gelen Umut Can, "Adaletin suçluları bulmasını ve cezalandırmasını istiyorum" dedi.

Hayatını kaybeden Yaşar Kara'nın 8 yaşındaki kızı Merve ise konuşmak istemediğini söylerken, annesi Necla Kara kızının patlamadan sonra içine kapandığını ve kimseyle konuşmadığını belirtti.

Anma töreninin ardından tuğlalardan oluşan bir anıta, patlamada kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını asan aileler, karanfil bırakarak dua etti.

DAVUTPAŞA PATLAMASINDA ÖLENLER ANILDI
DAVUTPAŞA PATLAMASINDA ÖLENLER ANILDI
DAVUTPAŞA PATLAMASINDA ÖLENLER ANILDI
DAVUTPAŞA PATLAMASINDA ÖLENLER ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 12:55:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 00:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?