2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Dayakçı polislere şok ceza!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 18 Haziran 2012 günü Ahmet Koca'nın Fatih'te polisler tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Düzenlenen iddianamede, 11 polis şüpheli, darp edildiği belirtilen Ahmet Koca ise şikayetçi sıfatıyla yer aldı. Ahmet Koca'nın ifadesinin anlatıldığı iddianamede, Koca'nın ''Aracımla saat 01.30 sıralarında seyir halindeyken karşı yönden gelen 80188 plakalı polis aracı selektör yaparak benden yol vermemi istedi. Aracımı geriye doğru çekerek polise yol verdim. Ancak polis buna rağmen benim önümde durdu. Ben de arabanın içerisinden polise, arabada hamile kadın olduğunu ve hemen hastaneye yetişmem gerektiğini söyledim. Polis memuru ise bana 'Bana ne lan hamileden. Arabadan aşağıya in'' şeklinde karşılık verdi. Polise ayrıca asker olduğumu ve vatani görevimi yaptığımı anlattım. Bu sırada polislerle ile aramda itişme kakışma yaşandı. Bu esnada yardım istemek için ağabeyimi arayarak Kürtçe konuştum. Polisler bu defada 'Sen terörist misin' şeklinde bağırarak yumruk ve tekmelerle beni darp etmeye başladılar. Sonra diğer polisler de darp etmeye başladı. Ellerimi kelepçelediler, copla vurmaya başladılar. Sonra kendimi kaybetmişim ayıldığımda nezarethanede idim'' şeklindeki beyanlarına yer verildi.

ReklamKamera kayıtları ve diğer görüntülerin incelendiği belirtilen iddianamede, 5 polis memurunun arasında kalan Koca'ya yumruk ve tekme atıldığı, copla vurulduğu anlatıldı. Yere düşen Koca'nın kafasına da tekmeyle vurulurken diğer polislerin de devamlı vurdukları belirtilen iddianamede, Koca'nın arkadan elleri bağlı olduğu halde, polislerin vurmaya devam ettikleri kaydedildi.

İddianamede, karakolun kamera görüntüleri incelendiğinde, bazı polis memurlarının şikayetçi Koca'nın elindeki kelepçeyi çözmeden su içirmeye çalıştıkları, daha sonra yatırarak büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin tespit edildiği belirtildi. İddianamede, şüpheli polisler Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir'in darp olayına karıştıkları vurgulandı.

Olayla ilgili dinlenilen 4 tanığın ifadesinin de, elde edilen kamera görüntüleriyle uyumlu olduğu belirtilen iddianamede, ''Şikayetçi Koca'ya karşı insan onuruyla bağdaşmayan bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır'' denildi.

Şüpheli 11 polisin ''işkence yapma'' suçundan 3 ile 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, şüpheli doktor Orhan B'nin ise görevi kötüye kullandığı ve yürütülen soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verildiği anlatıldı.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak.

...
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma 18:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?