30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Define faciası

Sultangazi Habipler'de yaklaşık 20 metre derinlikteki doğal su kuyusunda define aramaya çıkan 7 kişiden 2'si girdikleri kuyuda metan gazından zehirlendi.

Gazdan zehirlenen bir kişi arkadaşları tarafından kurtarılırken, bir kişi ise girdiği kuyuda can verdi. Polis define avcılarından 3'ünü yakalarken, 2'si kaçmayı başardı.

Alınan göre, 7 arkadaş define aramak üzere gece saat 02.00 sıralarında Habipler'deki piknik alanında bulunan doğal su kuyusunun başına geldi. Yanlarında dalgıç, su motoru ve fener de getiren 7 kişi, define aramak için kuyudaki suyu, su motoruyla boşalttı. Ardından Bedrettin Yılmaz (38) ile soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli bir şahıs ip ve merdiven yardımı ile yaklaşık 20 metrelik kuyuya indi.

Kuyudaki metan gazını hesaba katmayan şahıslar, derinliğe inince nefes alamaz hale geldi. Kuyudaki arkadaşlarının zor durumda kaldığını gören dışarıdaki 5 kişi ise Bedrettin Yılmaz'ı belinde bağlı olan ipten çekerek çıkardı. Gazdan etkilenen Erdal isimli şahıs ise kuyuda bulunan kayalara sıkıştı. 5 kişinin çabaları sonuç vermeyince şahıslardan biri itfaiye ve polise haber verdi.

Durumu kötü olan Bedrettin Yılmaz 3 arkadaşı tarafından hastaneye götürülmek istendi. Olay yerine gelen polis ekipleri 3 kişiyi gözaltına alırken, diğer 2 kişi ise kaçmayı başardı. Bedrettin Yılmaz ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise etrafı tellerle çevrili kuyunun çevresini fenerlerle aydınlattıktan sonra kurtarma çalışması başlattı. Oksijen tüpü ile kuyuya inen bir itfaiye eri gazdan etkilenince hemen dışarı çıktı. Kuyudaki metan gazı nedeniyle zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri, kuyudaki gazın boşalması için çalışmalarını bir süre durdurdu.

Ekipler sabah erkenden kurtarma çalışmalarına yeniden başladı. Ancak şuana kadar şahsın cesedi bulunduğu kuyudan çıkartılamadı. Öte yandan kaçan 2 şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 12:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?