6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Define için sahte para bastılar

SAHTE PARA BASAN DEFİNE AVCILARINA POLİS BASKINI

Tokat kırsalındaki bir arazide var olduğunu iddia ettikleri altınları toprak altından çıkarabilmek için arsa sahibiyle 6 milyon dolara anlaşan define avcıları, sahte para basmak için matbaa kurdu. Şebeke liderliğini dershane sahibi S.A.'nın yaptığı ve aralarında "Anafor" operasyonunda adı geçen emekli bir albayın bulunduğu 12 kişi, 16 milyon dolar değerinde sahte parayla birlikte yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "örgütlü olarak sahte para basıp piyasaya sürmeye çalışan" şüphelilere yönelik İstanbul'da 7 ayrı ilçede 19 adrese, İzmir, Tokat ve Bursa'da da 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonlarda bir matbaada gözaltına alınan 12 kişi ile birlikte yapılan aramalarda ise 270 tabaka, (6'lı ve 15'li 2 bin 820 adet) basımı tamamlanmış kesimi yapılmış 100'lük sahte ABD doları, 100'lük sahte ABD doları, 10 bin adet üzerinde Franklin'in portresi bulunan para kağıdı, 4 adet metal kalıp, 7 adet matbaa baskı makinesi ile 2 adet mor ışığın ele geçirildiği belirtildi. Polis ele geçirilen para kağıdı ve malzemelerle 16 milyon ABD dolarının basılabileceğine dikkat çekti.

İstanbul'da dershane işleten S.A.'nın liderliğini yaptığı şebekenin içerisinde, birde emekli bir albay bulunuyor. İzmir merkezli yapılan "Anafor" operasyonunda adı geçen emekli jandarma albay M.Y.Y.'nin, yine jandarma bölgesinde kalan arsanın kazılması için ortam hazırladığı öne sürülüyor.

Define avcıları arsa altında bulunduğunu iddia ettikleri altını yeraltından çıkarmak için müthiş bir plan yaptı. Plana göre arsa sahibine giden şebeke elemanları, arsasının altında bulunan altınları çıkarmak için 6 milyon dolar teklif etti. Arsa sahibinin teklife onay vermesi üzerine şebeke ikinci planını devreye soktu. Şebeke üyeleri, kiraladıkları matbaa da basacakları sahte dolarla arsa sahibini kandırıp altınları aldıktan sonra kayıplara karışacaklardı. Ancak polisin sıkı takibi sonucu define avcıları harekete geçmeden suçüstü yakalandı.

Define avcılarını yakından takip eden mali polis, şebekenin Bağcılar İSTOÇ'ta yer alan bir matbaada para basmaya başladıkları bilgisi üzerine harekete geçti. Düzenlenen operasyonda 12 şüpheli sahte paralarla birlikte gözaltına alındı.

SAHTE PARA BASAN DEFİNE AVCILARINA POLİS BASKINI
SAHTE PARA BASAN DEFİNE AVCILARINA POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 14:22:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?