2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Dehşet dakikalarını anlattı

Beşiktaş'ta dün meydana gelen gasp olayına ilişkin gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 4 yaşındaki oğluyla birlikte içinde bulundukları otomobili gasp edilen Dr. Nadiye Pınar Ay, şüphelileri yakalayan polise teşekkür etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen mağdur Dr. Ay, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında öğretim görevlisi olduğunu ifade eden Dr. Ay, Levent'teki evinden 4 yaşındaki oğluyla birlikte çıktığını, oğlunu otomobilin arka koltuğuna oturttuktan sonra kendisinin ön koltuğa bindiğini anlattı.

Aracın kapısını kapatmak üzereyken bir kişinin kapıyı tuttuğunu ve şakağına tabanca dayayarak “bağırırsan ölürsün” dediğini söyleyen Nadiye Pınar Ay, bu kişinin isteği üzerine arka koltuğa geçtiğini, bu arada 2 kişinin daha gelerek sağına ve soluna oturduklarını ifade etti.

Bu şekilde yola çıktıklarını dile getiren Ay, saldırganların daha sonra kredi kartlarını alıp kendisine şifrelerini söylettiklerini anlatarak, “Ama beni oğlumla birlikte arabadan indirmiyorlardı. Çünkü kredi kart şifreleri doğru mu, yanlış mı emin olamıyorlardı” dedi.

PARA ÇEKEMEMİŞLER

Daha sonra bir otomatik para çekme makinesinin önünde durduklarını anlatan Ay, saldırganların kartla para çekmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Parayı bir şekilde alamadı. Cihazda muhtemelen para yoktu. Bizi arabadan indirmediler devam ettik. Ara sokaklardan Arnavutköy'e indik. Arnavutköy'de bir tereddüt yaşadılar, oğlumla beni bıraktılar” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Levent Polis Merkezine giderek orada ifade verip Asayiş Şube Müdürlüğüne geldiğini belirten Ay, “Hem amir, hem polis memuru arkadaşlar son derece yardımcı oldular. Son derece kararlılar, aynı zamanda güleryüzlüler ve sıkı bir takiple birlikte yaklaşık 6-7 saat içinde olayı çözdüler” dedi.

Nadiye Pınar Ay, gazetecilerin diğer soruları üzerine kendisinin ilk önce saldırganlardan şoför mahallinde oturanın robot resmini çizdirdiğini ifade ederek, “Daha sonra bir yerden alışveriş yapmaya çalışmışlar. Görüldükleri yerden haber geldi. Bunun üzerine ekipler sıkı takip yaptılar” diye konuştu.

3 saldırganın yakalanmasının ardından kendisinin teşhis ettiğini anlatan Ay, ”Daha önce yaptıkları bazı gasplar daha varmış. Sanırım, o kişiler de teşhis etmişler. Bu kadar kısa sürede yakalandıkları için çok mutluyum, polise çok teşekkür ederim. İçim rahat etti” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU MADDE

Nadiye Pınar Ay, gasp olaylarına ilişkin bir soru üzerine de “Bu sosyolojik bir olay herhalde. Yani pek çok şey bir arada genç çocukların suça itilmesine neden oluyor. Bir kere bu çocuklar madde kullanıyorlardı” dedi.

Ay, “Sizin yanınızda madde kullandılar mı?” şeklindeki soruyu da ”Muhtemelen hap almışlardı. Ben hareket tarzlarından onu hissettim. Yerlerinde duramıyorlardı. Madde aldıkları belliydi. Zaten daha sonra da üzerlerinde madde tespit edildi. Tabi bu çok önemli. Madde kullanımının, satılmasının üzerine gitmek lazım. Yani bu çocukların bir şekilde suça itilmemesi lazım” diye cevapladı.

Ay, olay sırasında neler hissettiğine ilişkin soruyu da “İyi şeyler hissetmedim tabi. Korkuyordum. Yanımda 4 yaşında bir çocuk vardı. Çocuğa zarar verirler diye ciddi bir endişe yaşadım ve tabi çocuğumun ruhsal durumu bundan etkilendi” şeklinde cevapladı.

Olayın ardından basın mensuplarının kendisini izinsiz görüntülemek istemesinden de rahatsız olduğunu ifade eden Ay, “Yüzüme patlayan flaşlar vardı. Ciddi bir şekilde rahatsız etti. Keşke izin alsaydınız. Ben zaten size izin verirdim. Canım çok sıkılmıştı doğrusu, size küsecektim ama küsmedim. Sizin de işinizi yaptığınızı biliyorum” dedi.

Polislerin olayın ardından özverili bir çalışma yaptığını ifade eden Ay, ”Polis arkadaşlara teşekkür ediyorum, minnettarım. Sanki kendi başlarına gelmiş gibi, kendi çocuklarının başlarına gelmiş gibi ciddi bir empati duygusu yaşıyorlar. Bu kadar kısa sürede bu işin çözümlenmesinden mutlu oldum” diye konuştu.

Ay, dün akşam polisin çalışmasının ardından teşhis yaptığını, bugün ise polisten teslim alması gereken bazı eşyaları almak için emniyete geldiği söyledi.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Bu arada olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler A.K. ile Y.U. ve S.D'nin Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere emniyetten çıkartılan şüphelilerden A.K, gazetecilerin soruları üzerine, “Kafamız çok güzeldi. Pişmanım” şeklinde konuştu.

Şüphelilerin başka bazı gasp olaylarına da karıştığını ifade eden polis yetkilileri, soruşturmanın sürdüğünü belirttiler.


AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?