30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Dehşeti yaşadılar

Güney Asya’daki tsunami felaketi sırasında Endonezya’nın Seyşel Adası’nda bulunan Pınar Görücüoğlu ve 9 yaşındaki oğlu Yusuf, İstanbul'a döndü. Dalgaların dehşetini bire bir yaşadığını belirten Pınar Görücüoğlu, bölgedeki afetzedeler için yardım kampanyası başlatacağını söyledi.

Tatil için oğlu ile birlikte Endonezya’nın Seyşel Adası’nda bulunan İzmirli işadamı Orhan Görücüoğlu’nun kızı Pınar Görücüoğlu da, deprem ve tsunami dehşetini yaşadı. Olaydan günler sonra Milano’ya gitmeyi başaran Görücüoğlu, oğlu ve ağabeyi İbrahim Görücüoğlu ile birlikte, 50 saat süren yolculuğun ardından bugün öğlen saatlerinde Türkiye’ye döndü. Atatürk Havalimanı’nda, başından geçen dehşet dakikalarını basın mensuplarına anlatan Pınar Görücüoğlu, büyük korku ve panik yaşadıklarını söyledi. Görücüoğlu, olay sırasında oğlu Yusuf’un denizde olduğunu belirterek, "Dalgaların dehşetini birebir yaşadım. O sırada oğlum denizdeydi. Oğlumu İngilizler kurtardı. Yakınlarımı aradım. Daha önce de Miami’de hortum dehşetine tanık olmuştum ama bu çok farklıydı. Çok korku yaşadık" dedi.

Olayın ardından kendilerine yardım eli uzatılmadığını ifade eden Görücüoğlu, "Ben İzmir’e gittiğimde yardım kampanyası başlatacağım. 5 milyar lira ile ilk bağışı ben yapacağım. Türkiye Cumhuriyeti kanalıyla yardımları göndereceğim. İş dünyasından kimler yardımcı olacak göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 17:17:15
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 18:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?