4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

DEİK Karintiyalı işadamlarını ağırlıyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 6 Ekim 2008 tarihinde İstanbul TOBB Plaza'da Karintiya Ticaret Odası ve beraberindeki iş adamları ile birlikte oluşturulabilecek yatırım fırsatlarını görüşmek üzere bir toplantı düzenleyecek.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) yapılan açıklamaya göre, Avusturya'nın güneyinde yer alan Karintiya eyaletinden gelecek olan dağıtım, iletişim, ahşap, sanayi, fırın makineleri üretiminde faaliyet gösteren firmaların da yer alacağı toplantıda, Türkiye ile olası işbirliklerinin masaya yatırılması planlanıyor. Bölgede elektronik, yazılım ve makine mühendisliğinin ön plana çıkması da dikkatleri çekiyor. Türkiye'nin Karintiya Bölgesi ile ticari ve ekonomik platformda ciddi bir ilişkisinin bulunmaması düzenlenecek bu toplantının önemini artırıyor. Önümüzdeki dönemlere ilişkin Türkiye ve Karintiya arasındaki ilişkilerin ivme kazanması için bir araya gelecek olan iş adamlarının ticari ilişkilerin artırılması yönünde görüşmeler yapması hedefleniyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde attığı adımlara karşı çıkan Karintiya Eyaleti Başkanı Jörg Haider'in Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermemesi yönünde yaptığı açıklamaların, Eyalet ile olan ilişkilere gölge düşürmemesi ve ticari ilişkilerin ivme kazanması amacıyla bir araya gelecek olan iş adamlarının belirlenen sektörlerde iş birliği anlaşmaları yapmaları bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?