6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Demirel, savcılıkta ifade verdi

Haciz için tebligat götürdüğü avukatlık bürosunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görevlisi Ahmet Ocak’ı silahla rehin aldığı gerekçesiyle hakkında kurum tarafından suç duyurusunda bulunulan ve aynı görevli hakkında kendisi de suç duyurusunda bulunan, el konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, savcılıkta ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Batık banka Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, İstanbul Ulus’ta bulunan avukatının bürosuna malların sayımı için hazırlanan tebligatı getiren TMSF görevlisi emekli polis Ahmet Ocak’ı silahla tehdit etmiş ve haciz işlemlerine izin vermeden Ocak’ı rehin almıştı. Daha sonra polisi arayarak tutanak tutturan Demirel, Ahmet Ocak’ı serbest bırakmıştı. Olayın ardından bu sabah İstanbul Adliyesi’ne gelen TMSF yetkilileri, Yahya Murat Demirel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yahya Murat Demirel daha sonra savcılığa başvurarak, silahla rehin alma olayının doğru olmadığını öne sürmüş ve görevli Ahmet Ocak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Demirel, sabah saatlerinde, yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi’ne geldi. Demirel, Cumhuriyet Savcıları Abdüllaziz Özatlan ve Doğan Korkmaz’a ifade verdi.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yahya Murat Demirel, "Buraya ifade vermeye geldim. Hem kendim şikayetçiyim, hem de TMSF benden şikayetçi. TMSF yetkililerinin şikayeti üzerine ifademi aldılar. Karşılıklı olarak vazgeçme durumu söz konusu değil. Herkesin kendi tasarrufu var" dedi.

İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 15:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?