7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Demirli tanker alev alev yandı !

Avcılar açıklarında demirli olan bir tanker, dün gece bilinmeyen bir nedenle yandı.

Yangın sırasında denize atlayan 2 mürettebat, botla kıyıya çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Beş saatlik bir çalışma sonucu söndürülen tankerin, sabah römorkörler yardımıyla Ahırkapı’ya çekileceği bildirildi.

Marmara Denizi’nde yaşanan olay, dün gece saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Menekşe Sahili’nin 1.5 mil açığında demirli olan 170 metre boyunda, 16 bin 973 grostonluk "Melike İnce" adlı boş tankerin bordasında, dün gece saat 01.30 sıralarında yangın çıktı.

Tankerin yandığını gören çevredeki demirli gemiler, hemen durumu Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkililerine bildirerek yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye "Söndüren", "Kurtaran" isimli römorkörlerin de bulunduğu dört yangın söndürme römorkörü ile kurtarma botları bölgeye sevk edildi.

Bu arada, yangının hızla büyümesi üzerine canlarını kurtarmak için denize atlayan Osman Özer ve Münir Yılmaz, yaklaşık 15 dakikada bölgeye ulaşan "Kurtaran-4" botunun yardımıyla sudan çıkartılarak, Ataköy Marina’ya getirildi. Burada bekleyen ambulansla bindirilen iki mürettebat SSK Samatya Hastanesi’’nesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan ve serum takılan Özer ve Yılmaz’ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı, sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

Yetkililer, tankerin boş olduğunu ve sadece kendi yakıtı olan 500 ton fuel-oil bulunduğunu bildirdi. Alevlerin, içlerinde sıkışmış gaz bulunan ambarlara sıçramaması için yoğun çaba gösteren Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma işletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme römorkörleri, yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına alırken, teknenin kaptan köşkü ve çevresinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Hareket kabiliyetini yitiren tankerin, soğutma çalışmalarının ardından bu sabah Ahırkapı açıklarına çekileceği kaydedildi.

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını belirten yetkililer, konu ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılacağını kaydetti.

İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?