30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Demiryolu işçileri eylemde

Kamu çalışanlarının 25 Kasım'da yaptıkları uyarı grevi sonrası açığa alınan 16 TCDD çalışanının işe iade edilmesini isteyen memurların dün gece başlattıkları eylem devam ediyor. Trenler hala çalışmazken, eylemden habersiz olan yolcular tren garından geri dönmek zorunda kalıyor.

Haydarpaşa Tren Garı'nda dün gece geç saatlerde başlayan grev devam ediyor. Polis müdahalesinin ardından peronlardan çıkartılan TCDD çalışanları, polislerin geri çekilmesi ile birlikte eylemlerine kaldıkları yerden devam etti. Memurların grevinden habersiz olan yolcular ise trenlerin çalışmadığını görünce geri dönmek zorunda kaldı. Trene binmek için gara gelen 2 genç ise, "Pendik'e gidecektir iş için. Trenlerin çalışmadığını bilmiyorduk. Şimdi başka şekilde gideceğiz" dedi.

Öte yandan çevik kuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Haydarpaşa Tren Garı'nda, memurlar herhangi bir açıklama yapmayacaklarını, arkadaşları işe alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü ise zaman zaman, "memurların yasal olmayan eylemlerinden dolayı trenler çalışmamaktadır" anonsları ile yolcuları uyardı. Yapılan anonslarda ayrıca yolcuların biletlerini iade edip, paralarını alabilecekleri bildirildi.

Türk Ulaşım-Sen 2 Nolu Şube Başkanı İsmail Çiftçi ise yaptıkları bu eylemin sorumlusunun genel müdürlükleri olduğunu savundu. Kanunda yer alan haklarını kullanarak yaptıkları eylemin sonucunda açığa alınan 16 arkadaşlarının mağdur olduğunu belirten Çiftçi, "Bu arkadaşlarımız göreve iade edilene kadar bu eylemi sürdürmeye kararlıyız. Dün biz maaş aldık ama 16 arkadaşımız açığa alındıkları için maaş alamadılar. Mağdur durumdalar, çocuklarının yüzlerine bakamıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 11:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?