3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Deniz komandoları mezun oldu

Dünyanın en zor askeri eğitimlerinden birinin verildiği Sualtı Taaarruz(SAT) ve Sualtı Savunma(SAS) özel uzmanlık kurslarını başarıyla bitiren subay ve astsubaylar mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, sualtında ve çetin doğa koşullarında görev yapacak askerleri övdü. 

Beykoz'da bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Grup Komutanlığı'nda düzenlenen törende uzman askerler aldıkları zorlu eğitimi bitirmenin gururunu yaşadı. Birinci Sınıf Dalgıç, Sualtı Savunma (SAS) ve Sualtı Taarruz (SAT) Özel İhtisas Kurslarını başarıyla tamamlayan 12 subay, 18 astsubaya diploma ve bröveleri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın katıldığı törenle verildi. 

Dünyadaki tüm askeri eğitimler içinde en zorlarından biri kabul edilen ve katılanlardan çok azının bröve sahibi olmaya hak kazandığı eğitimleri tamamlayan askerlere Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç bir konuşma yaptı. Ataç, "Ben bugün hitap etme sevinç ve gururunu yaşadığım bu topluluğu 'adanmış kişiler' olarak niteliyorum. Onlar, sıradan kişilerin kaldıramayacağı çok zor bir eğitimden geçerek bugünlere geldiler. Zorlu eğitim parkurunun sona ermeden devam ettiği kurtarma ve sualtı camiasında görev yapmanın, hiçbir zaman zorunluluk değil, bir ayrıcalık, bir seçenektir. Cesaret ve özverinin esas değerler olduğu bu yuvada görevlerin ancak ve ancak kendini adayarak ve bu işe gönül vererek yapılacağını biliyorum. Sizler bugün aynı zamanda birer dayanıklılık ve karakter testi niteliği taşıyan zorlu bir eğitim dönemi sonunda mezun olmaya hak kazandınız. Benim için bu tören, kurtarma ve sualtı dünyasının etkin birer ferdi olarak emrimde çalışmaya hazır olduğunuzun, zorluklarla dolu ve yalnızca sizlerin sahip olduğu niteliklerle başarılabilecek görevleri yerine getirebileceğinizin bir ispatıdır. Sizler artık doğal birer lidersiniz'' diye konuştu. 

Ataç, ayrıca ''Bilmeniz gereken önemli bir husus, Deniz Kuvvetleri'nin sizlere her an, her yerde görev verebileceği ve bunun için sizlerin sürekli olarak en yüksek hazırlık ve harekat seviyesinde olmanız gerektiğidir. Mezunların görev yapacakları yer ve doğa şartlarının anavatan ile sınırlı kalmayacağı, milli menfaatler gerektirdiğinde ülke sınırlarının ötesinde uzak coğrafyalarda, soğuk, yağmur, çamur, fırtına, yorgunluk gibi birlik performansına etki eden faktörlerin mazeret olarak kabul edilemeyeceği ve beklentilerin son derece yüksek olacağı şartlarda görev yapacaklardır" şeklinde konuştu. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Orhan Yücel de, 2007-2008 Eğitim Döneminde ortalama yüzde 58'lik bir başarı oranı ile Birinci Sınıf Dalgıç Özel İhtisas Kursunu 2 subay, 7 astsubay; Sualtı Taarruz Özel İhtisas Kursu'nu 6 subay, 7 astsubay; Sualtı Savunma Özel İhtisas Kursu'nu da 4 subay, 4 astsubayın başarıyla tamamlayarak komutanlık saflarına katıldığını ve güçlerine güç kattığını dile getirdi. Yücel, 7 Mayıs 2007 tarihinde başlayan özel ihtisas kurslarının, 44 haftalık zorlu bir eğitim dönemi sonunda tamamlandığını belirterek, mezun olan ve şu anda Cumhuriyetin temel nitelikleri ile Atatürk İlke ve Devrimlerine gönülden bağlı genç subay ve astsubayların, atandıkları görev birimlerinde ve yüzer unsurlarda özel ihtisaslarına yönelik olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kendilerine verilecek her türlü görevi, her zaman ve her yerde başarıyla icra etmeye hazır olduklarını da vurguladı. 

Konuşmaların ardından, dönem birincilerine diploma ve bröveleri Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından, dönem ikincilerine diploma ve bröveleri Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü tarafından, dönem üçüncülerine de diploma ve bröveleri Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç tarafından verildi. Diploma töreninin ardından, dönem birincileri yaş kütüğüne plaket çaktılar.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 14:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?