1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Denizde can pazarı!

İstanbul Boğazı'nda Eminönü-Üsküdar seferini yapan Turyol Kooperatifi bünyesinde çalışan bir yolcu teknesi ile kum kosteri sisin de etkisiyle çarpıştı. 

Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, "Adil Kaptan" adlı kum kosteri ile "Urfalı Cemal" adlı Turyol teknesinin çarpışması sonucu bir kişinin öldüğünü bildirdi. 

Orakcı, teknenin içinde bir kişinin başını çarpması sonucu öldüğü bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti. Yaralıların çoğu ayakta tedavi gördü.

KIYI EMNİYETİ KURTARDI

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Olcay Özgürce, kazadan 11 dakika sonra Kıyı Emniyeti’ne bağlı botun olay yerine ulaşarak, denize düşen yolcu ile bu yolcuyu kurtarmak için denize atlayan, tekne mürettebatından bir kişiyi kurtardığını söyledi. 

Özgürce, A.A muhabirine açıklamada, saat 13.20’den itibaren İstanbul Boğazı’nın sis nedeniyle çift taraflı olarak transit geçişlere kapatıldığını söyledi. Ancak, bu saate kadar Boğaza giriş yapmış gemilerin yollarına devam ettiklerini kaydeden Özgürce, "Adil Kaptan" adlı kum kosterinin de bu nedenle Boğazda bulunduğunu bildirdi. 

"Adil Kaptan" kosterinin mürettebatın anlatımına göre, "Urfalı Cemal" adlı yolcu teknesinin kum kosterine sürtündüğünü, bu sırada bir yolcunun denize düştüğünü belirten Özgürce, bunun üzerine "Urfalı Cemal" teknesinden de bir mürettebatın yolcuyu kurtarmak için denize atladığını ifade etti. 

Kazanın saat 14.42’de meydana geldiğini, bundan 11 dakika sonra da Kıyı Emniyeti’ne bağlı botun olay yerine ulaşarak yolcuyu ve personeli denizden aldığını kaydeden Özgürce, "Adil Kaptan" adlı kum kosterinin de soruşturma yapılmak üzere Kumkapı’da demirletildiğini söyledi.

SİS ETKİLİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den (İDO) alınan bilgiye göre, sis nedeniyle Kadıköy ve Eminönü bağlantılı şehir hatları vapur seferleri saat 13.45'ten itibaren yapılamıyor. İDO'nun Bostancı-Bakırköy deniz otobüsü seferi de saat 13.30'den sonra sis nedeniyle yapılamadı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Deniz Trafik Hizmetleri Merkezinden alınan bilgiye göre de İstanbul Boğazı'ndaki görüş zayıflığı nedeniyle saat 13.20'den itibaren boğaz transit geçişlere kapatıldı. Boğazdan geçiş yapmak isteyen gemiler Marmara Denizi ve Karadeniz'de bekletiliyor. Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinde sis nedeniyle etkilenen hava ulaşımı, görüş mesafesinin artmasıyla normale döndü.

AA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2007 Cumartesi 16:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?