6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Dere ıslah çalışmalarını artık İSKİ yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İstanbul genelindeki dere ıslah çalışmalarının yapımı için İSKİ Genel Müdürlüğü’ne yetki verdi ve bütçe ayırma kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, "5. Seçim Dönemi 1. Toplantı Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantılarının 1. Birleşimi"ni Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce’nin başkanlık ettiği toplantıda, gündemde yer alan 55 teklif ele alındı. Tekliflerle ilgili görüşlerin belirtilmesinin ardından 1-28, 30-41 arası ile 43-44 numaralı teklifler görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilirken, 45 ile 55 numaralı teklifler Harita Komisyonu’na, 51-52 numaralı teklifler Plan Bütçe Komisyonu’na, 53 numaralı teklif de Tarifeler Komisyonu’na havale edildi. 42 numaralı teklif ise, gündemden çıkarıldı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Meclisi ’Teklif Karar’ olarak oy birliğiyle kabul ettiği 29. Madde ile de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonraki dere ıslah çalışmalarının İSKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla yürütülmesine kararı aldı. Islah çalışmalarının tek elden yürütülmesi amacıyla İSKİ’ye dere ıslah çalışmaları için yetki ve görev veren Belediye Meclisi, Genel Müdürlüğe bu alanda kullanılmak üzere bir bütçe ayrılmasını da karara bağladı. Karar devam eden dere ıslah çalışmalarını kapsamıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Muamelat Müdürü Avukat Kadir Erol’dan alınan bilgiye göre; Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı doğrultusunda İstanbul genelindeki dere ıslah çalışmaları üç aşamada yürütülecek. İlk aşamada yapılacak olan dere ıslahı projelendirme çalışması İSKİ tarafından, ikinci aşamadaki kamulaştırma (istimlak) çalışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, üçüncü aşamadaki inşaat çalışması da yine İSKİ tarafından yürütülecek.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bugün gerçekleştirilen toplantısında Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin toplantı ücretlerini de (Hakkı Huzur) artırdı. Meclis üyelerinin oy birliği ile aldıkları kararda meclis üyeleri katıldıkları toplantı başına daha önce brüt 33 milyon lira olan Huzur Hakkı ücreti brüt 85 milyon liraya arttırıldı. İlçe belediye meclis üyelerinin brüt 33 milyon lira olan Huzur Hakkı ücreti ise sabit kaldı.

Kenthber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 09:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?