30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dernek değil cephanelik

Şişli'de bir derneğe yapılan baskında, yüklü miktarda molotof kokteyli ile yasadışı pankartlar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, son günlerde artış gösteren korsan gösterileri yakın takibe aldı. Elde edilen istihbaratları değerlendiren ekipler, Okmeydanı'nda bir derneğe baskın düzenledi.

Reyhan Seyhan Sokak içerisinde yeralan ve henüz ismi açıklanmayan dernekte yapılan aramalarda yüklü miktarda molotof kokteyli, kokteyllerin yapımında kullanılan bol miktarda malzeme, sopa, yasadışı pankartlar ile örgütsel içerikli yayınlar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler dahasonra poşetlere konularak incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon sırasında dernekte bulunan bazı kişiler gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon nedeniyle bölgeye kaydırılan çevik kuvvet ekipleri de sokak içerisinde güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada derneğe girmek isteyen yaklaşık 10 kişilik bir gruba polis operasyon nedeniyle izin vermedi. Terör ve olay yeri inceleme ekiplerinin dernekte başlattığı incelemeler ise sürüyor.

 ARAMALAR TAMAMLANDI

 Şişli'de çok sayıda molotof kokteylinin ele geçirildiği dernekte gerçekleştirilen arama çalışmaları tamamlandı. Elde edilen deliller incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Operasyonu protesto etmek isteyen bir grup ise, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Okmeydanı'ndaki Demokrasi ve Kültür Evi'nde yaptığı arama çalışmalarını tamamlandı. Elde edilen malzemeler, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yaklaşık 2 saat süren aramalarda çok sayıda molotof kokteyli, kokteyllerin yapımında kullanıldığı iddia edilen malzeme, sopa, yasadışı pankartlar ile örgütsel içerikli yayınlar ele geçirildi. Operasyon kapsamında dernekte bulunan bazı kişiler de gözaltına alındı.

Öte yandan dernekte yapılan arama çalışmalarını protesto etmek isteyen bir grup, yürüyüş düzenledi. Sloganlar atarak operasyonu protesto eden grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.


 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 09:41:19
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 09:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?