4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ders yılı sorunlarla başladı

İstanbul’un göbeğinde bile bazı okullar sorunlu açıldı, bazıları ise hiç açılamadı, öğrenciler evlerine döndü. Fatih’te öğrencilerin karşısına yıkık dökük bir okul çıktı

İstanbul’da bazı ilk ve ortaöğretim okulları yeni ders yılına sorunlarla başladı. Bazı okullar, deprem güçlendirmesi nedeniyle zilini en az üç ayrı okulda çaldı, bazıları ise zil çalamadı. Öğrenciler, inşaat halindeki okullarına bakıp evlerine dönmek zorunda kaldı.

Fatih’te Gazi İlköğretim Okulu’nda dün ders zili çalmadı. Deprem onarımı tamamlanmış, güvenli bir eğitim yuvasına kavuşmanın heyecanıyla okula koşan öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı. Karşılarına, yıkık dökük bir okul çıktı. Sınıflarda çalışan ustaların kimi badana yapıyor, kimi fayans diziyor, kimi de duvar onarıyordu. Konuşma kürsüsü iskele, Atatürk büst kaidesi de basamak olarak kullanılmıştı. Kırılan masalar, dolaplar, sandalyeler de çöplüğe atılmıştı. 

Bitecekti ama...
Yüklenici firma, işini bitiremediği gibi onarım sırasında masa, sandalye ve sıralara da zarar verdi. İstanbul’da deprem güçlendirmesi yapılan okullardan biri de Çapa İlköğretim okulu. Bu okulun öğrencileri, Hobyarlı Ahmet Paşa, Hekimoğlu Ali Paşa ilköğretim okullarına; orta öğretim öğrencileri de Kocamustafapaşa Lisesi’ne dağıtıldı. Bu yıl tekli eğitime geçen ve etüt eğitim programı kapsamına alınan Hobyarlı İlköğretim Okulu, bu geçici taşınma nedeniyle yeni eğitim sistemini ertelemek zorunda kaldı. Her iki okulun öğrencileri de mağdur oldu.

Servis gerginliği
Eyüp’te ise Müfredat Laboratuvar Okulu (MLO) olarak 8 yıldır hizmet veren Ergenekon İlköğretim Okulu ile klasik eğitim veren Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu’nun birleştirilmesi gerginlik yarattı. Ergenekon okulunun öğrencilerinin velileri, okulların birleşmesine karşı çıkarak mahkemeye başvurdu.

Ergenekon İlköğretim Okulu’nun sonuçlandırılmış servis ve kantin ihalesi de iptal edildi. Eski kantin işletmecisi ve servis şirketi de dava açtı ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar okulu terk etmeyeceklerini belirtti. Aynı okulda iki servis şirketi kayıt yapmaya başlayınca ders zili gergin çaldı.

Onarımı bir ay önce başlayan Topçular İlköğretim Okulu’nun öğrencileri de Eyüp’teki 3 ayrı okula dağıtıldı. Okul, bekçi kulübesinden yönetiliyor. Kayıtlar ve işlemler bekçi kulübesinin camından yapılıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru pınar IP: 78.183.232.xxx Tarih : 17.09.2008 14:26:08

evet ben çapa ilköğretim okuluna gidiyom bir artkadaşıkm son anda söylediki hobyarlı ahmet paşa ilköğretim okuluna gidicez ben de inanmadım okulumuzun web sitesine baktım öle yazıyodu cerrahpaşadaymış ya of hiç güzel değil öğretmenimiz de sölediki bilgisayar mksimum 6ay içinde bitermiş ama hep çalışırlarsa 2 veya 4ay içinda fln bitermiş of hemen okulumu istiyom bizim okul çok güzel :D:D:D