4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dersi kıranların ailelerine SMS

Bu üniversitede devamsızlık yapan öğrenci SMS mesajıyla ailesine bildiriliyor. Hem devamsızlık azalıyor hem de aile önlemini alıyor..

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde derse devam etmeyen öğrenciler, her ay sonunda "Çocuğunuz devamsızlık yaptı" yazan SMS mesajı ile ailelerine bildiriliyor. Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın "Parayı ödeyen babaları. Kusura bakmasınlar elbette dersi kıranların anne babasına haber vereceğim" diyor.

Üniversite, bu uygulamayı oğlu devamsızlıktan kalan Gaziantepli bir babanın itiraz telefonu üzerine başlatmış. Aydın, öğrencinin okulu bu nedenle uzayınca babasının öğrenim ücretini ödemeyi kabul etmediğini, "Ben oğlumu okusun diye yolladım, öğrenim ücretini zor ödedim, bana devamsızlık yaptığını bildirseydiniz, önlemimi alırdım" diyen babaya hak verdiklerini anlattı.

Bu öğrenciyi son yıl ücretsiz okuttuklarını ve bunun üzerine iki yıldır öğrencilerin devam durumlarını ailelerine bildirdiklerini belirten Aydın, "Üniversite öğrencisinin velisi olmaz diye karşı çıkanlar oldu ama parayı babaları veriyor. Ne yaptıklarını babalarının bilme hakkı var. Zaten okula ilk geldiklerinde devamsızlık yaparlarsa ailelerinin haberinin olacağını anlatıyoruz. Böylece ailelerinden gizli iş yapmamış oluyorlar" diye konuştu. Aydın, ilk kez bir üniversitede öğrenci ailelerinden oluşan 120 kişilik "Aile Konseyi" kurduklarını ve okulla ilgili birçok kararı birlikte aldıklarını söyledi. 

Parayı veren bilgilenir

Öğrencilerin çoğu devamsızlığın bildirilmesini "Parayı veren bilgilenme hakkına sahiptir" diye normal karşılarken bazısı "18 yaşındayız, velimiz mi olur?" diye itiraz ediyor. Zafer Dal: Halkla İlişkiler Reklamcılık: Babama geçen yıl SMS atmışlar. Kaldım zaten. Ama, okula kızmadım. Mehmet Temiz: Devamsızlık yaptığımızda ailelerimizin haberinin olacağını biliyoruz. Onlardan önce ben gitmediğim günleri söylüyorum. Ceyda İkikardeş: Uygulama doğru. Bu durum caydırıcı bir etki yapıyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 09:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?