30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dev fabrika alev alev!

Plastik fabrikasındaki yangın tüm mallar kül olduktan sonra ancak kontrol altına alındı

Hadımköy’de bir plastik fabrikasında dün çıkan yangında alevler kısa zamanda, fabrikanın ek binalarını, arka bahçeyi ve çevre binaları da sardı. Saatler süren müdahalelere rağmen akşama doğru söndürülebilen yangın, itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Dursun Irak isimli işadamına ait Irak Plastik fabrikasındaki yangında çalışanlar binanın ön tarafındaki hammadeyi kurtarmaya çalışırken, yangın arka taraftaki ek binalara ve bahçedeki üretilmiş masa ve sandalyelere ulaşarak küle çevirdi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede 25 bin metrekarelik alandaki fabrikanın katlarını kapladı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, binanın arka tarafına ilerleyerek buradaki ek bina ve barakalara da sıçradı. İmal edildikten sonra bahçede istiflenmiş halde bekletilen plastik eşyalar da bu sırada alev aldı.

Fabrikada neredeyse kullanılabilecek malzeme bırakmayan yangına Avcılar, Büyükçekmece, Kıraç ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri katıldı.

Önceki haber

TEM Otoyolu Hadımköy kavşağı mevkiinde bulunan 3 katlı "Irak Plastik" adlı fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Görevliler tarafından fabrika kısa sürede boşaltılırken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı. Çalışmalara fabrikada çalışan işçiler de destek veriyor.

25 bin metrekarelik fabrikadan yükselen kara dumanlar gökyüzünü kaplamış durumda. Fabrika alev alev yanmaya devam ediyor.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:21:46
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 02:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?