30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dev gemi denize indirildi

RMK Marine'nin inşa ettiği 153 metrelik North Sea Giant törenle denize indirildi.


Koç Holding'in ticari ve askeri gemi üreten gemi şirketi RMK Marine, dünyada inşa edilen en büyük konstrüksiyon gemilerinden biri olan North Sea Giant'ı taahhüt edilen süreden kısa zamanda tamamlayarak denize indirdi. 120 personel ile açık denizlerde uzun süre kalacak şekilde tasarlanan gemide, gelişen teknoloji ve artan hammadde ihtiyaçlarına paralel olarak açık denizlerde ve derin sularda araştırma yapmak, değerli maden çıkartmak amacıyla güverte üzerinde bir adet 400 ton, bir adet de 250 ton kaldırma
kapasitesine sahip katlanabilir iki adet vinç bulunuyor.


Norveçli North Sea Shipping firması için inşa edilen gemide, donatımı tamamlanınca, helikopter pisti, jimnastik salonu, sinema salonu ve sauna gibi sosyal alanlar da yer alacak.


Yaptığı konuşmada RMK Marine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kudret Önen, "Hedeflenenden daha fazla çelik işlememize, ilerleyen teknolojik gelişmelere paralel olarak projenin birçok kez revizyona uğramasına ve de dünyada yaşanan ekonomik krizin olumsuz yansımalarına rağmen, gemiyi planlanan tarihten önce teslim ediyoruz. Tersanemiz, North Sea Giant'ın inşasında gösterdiği başarıyı bundan sonra da ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan benzeri projelerde sürdürmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.


North Sea Shipping firmasından Karstein Klepsvik de, "Gördüğünüz üzere ismi, gemiye çok uygundur: Bu gemi gerçekten de dev bir çok amaçlı açık deniz konstrüksiyon gemisidir. Geminin, kendi türündeki gemiler için de yeni bir standart getireceğine inanıyoruz" dedi.


RMK Marine, geçtiğimiz ay açıklanan İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2008 Yılı Raporuna" ilk kez girerek 351. sırada yer aldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?