30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dev korsan kitap baskını

İstanbul'da yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 6 milyon TL'lik korsan 450 bin kitap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de korsan kitap depolandığı ihbarını aldı. Ekipler Uğur Mumcu Mahallesi'nde belirledikleri 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Depolara giren polisler, istiflenmiş halde binlerce kitapla karşılaştı. Depolarda basılmayı bekleyen formalar ve kağıt kalıpları da bulundu. Binlerce kitabı inceleyen ekipler, kitapların çeşitliliğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Depolarda üniversiteye hazırlık kitapları, KPSS hazırlık kitapları,

üniversite ders kitapları, yabancı dil sözlükleri, dil bilgisi kitapları, Osmanlı-Türkçe sözlükleri ve ünlü yazarların eserlerinin de bulunduğu binlerce çeşit kitap ele geçirildi. Operasyonda yüksek matematik ve 450 TL değerinde Sobotto isimli tıp kitabının bulunması ise emniyet ekiplerini bile şaşırttı. 450 bin korsan kitabın ele geçirildiği operasyonda, kitapların piyasa değerinin 6 milyon TL'yi bulduğu ifade edildi. Ayrıca operasyonun cumhuriyet tarihinin en büyük korsan kitap operasyonu olduğu belirtildi.

Korsan kitapçıların yakalanmamak için depoya konfeksiyon atölyesi süsü verdiği ve deponun önüne "Overlokçu ve ütücü aranıyor" yazdığı görülürken, şahısların çevrede dikkat çekmemek için tuvaletlerini pet şişelere yaptığı belirlendi.

Deposunu firari zanlılar Metin T. ve Şefik T.'ye kiraya verdiğini dile getiren dükkan sahibi Derviş Tekin, "Yaklaşık 1 bir buçuk senedir bu kişilere dükkanımı kiraya veriyorum. Şimdiye kadar doğru düzgün de kira alamadım. Bize dükkanı kitap deposu olarak kullandığını söylüyordu. Biz hiç korsan kitap bulundurduğundan şüphelenmedik" ifadelerini kullandı. Kitapların sahipleri Metin T. ve Şefik T.'nin ise kayıplara karıştığı öğrenilirken, kitaplar emniyetin kiraladığı TIR'larla depolara götürüldü. Olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 23:44:00
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 09:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?