7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Dev maraton pazar günü

Dünyanın sayılı maratonları arasında gösterilen, her geçen gün çıtasını yükselten ve geçtiğimiz yıllarda ‘Gümüş’ kategoride düzenlenen 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu sene ilk kez ‘Altın’ kategoride koşulacak. 11 Kasım tarihinde düzenlenecek yarışta binlerce kişi kıtalararası koşacak.

“KENDİ İÇİMİZDE REKORLARI KIRDIK”

Maraton ile ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan . İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, kendi içlerinde bazı rekorları kırdıklarını ifade ederek, “34. İstanbul Avrasya Maratonu 11 Kasım Pazar günü düzenlenecek. Bu sene bazı değişiklikler olacak. En önemlisi bugüne kadar gümüş olarak koşulan maraton, bu sene altın maraton olarak koşulacak. Bu sene profesyonel yarış kısmında ilk defa kendi içinde rekorları kırdık. 88 farklı ülkeden 13 bin atlet bu yarış için Türkiye'ye gelecek. Halk koşusunda kayıtlar devam ediyor. Sınırı 100 bin tutacağız. İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti olduğu bir yılda, bütün İstanbulları profesyonel yarışçılara destek vermeye veya halk koşusuna katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“İPTAL EDİLEN NEW YORK MARATONU’NDA KOŞAMAYANLARI DAVET ETTİK”

ABD’de meydana gelen Sandy kasırgası sebebiyle, dünyanın 5 majör maratonundan biri olan New York maratonunun iptal edildiğini hatırlatan Ertekin, “4 Kasım'da yapılacaktı. Sandy kasırgası sebebiyle iptal edildi. Kayıtlarımız kapanmıştı ama bizde bu vesile ile New York maratonuna kayıt olmuş ve koşamamış bütün atletleri davet ettik. Onları, ücretsiz bir şekilde kayıtlar kapanmış olmasına rağmen kaydedeceğiz ve İstanbul maratonunda koşturmaya çalışacağız. Bunun ilgili New York maraton komitesi ve seyahat acenteleri ile temasa geçtik. Şu anda bireysel ve gruplar halinde kayıtlar almaya başladık. Sanırım 8-9-10 Kasım tarihlerinde Profesyonel atletlerin çiplerini dağıtacağız. Avrasya Maraton Fuarı’nda bu rakamlar biraz daha yükselecek ve New York'tan bir çok atlet İstanbul'da bizimle koşmuş olacak. Şu ana kadar bireysel olarak internet sitemiz üzerinden bize başvuru yapıldı. Onların kayıtlarını almaya başladık. Bütün bu taleplere olumlu dönüyoruz. Şu anda kesin rakam veremiyorum ama sanırım Cumartesi günü New York'tan kaç kişiyi getirdiğimizi açıklayacağız” şeklinde konuştu.

“ATLETLERİN HER BİRİNİ TURİZM ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nun şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Alpaslan Baki Ertekin, “Bütün spor organizasyonları gibi bu maraton yapıldığı şehre çok büyük etki sağlıyor. Dünyada 3 bine yakın yol koşusu yapan şehir var. Buradaki tek beklenti bir spor organizasyonu olarak halkın desteğini almak ve şehri bir destinasyon haline getirmek. Şehrin tanıtımı yapmak. 88 ülkeden atletler gelecek ve biz bunların her birini turizm elçisi olarak görüyoruz. Biz ilk bu işe başladığımızda 38 uluslararası atlet ve iki ülke vardı. Şu anda gelinen nokta 13 bin atlet 88 ülke. Bu sayıyı arttıracak iki unsur var birisi destinasyon, diğeri ise organizasyonu yapan şirkete güvenilirlik. Biz buraya gelmeye çalışan insanlara daha fazla güven vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEDEF MAJÖR MARATONLAR ARASINDA YER ALMAK”

Hedeflerini açıklayan . İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, “Hedef altın maraton olmaktı, bundan sonraki hedef dünyada koşu kültürü olan her ülkeden en az bir kişiyi İstanbul'da koşturmak. Biz dünyada en iyi yapılan maratonları takip eden grup içindeyiz. Bizim üzerimize düşen 5 majör maratonlardan bir tanesine eklenmek ve 6. majör maraton olmak. Bu sene Tokyo'nun bir başvurusu var. O kabul edilirse 7. majör maraton olmak. Biz bu 5 maratonu takip eden ilk 20 grubun içindeyiz. 3 senelik bir planlama ile altın maraton olduk. Bize düşen, en iyi 5 maratonun yanına 6. 7. maraton olarak eklenmektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2012 Salı 09:05:49
Güncelleme :7 Kasım 2012 Çarşamba 11:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?