6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Dev pilotlar İstanbul'da gaza basacak

DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI, AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ İSTANBUL'DA KOŞULACAK

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonası "WRC - Rally of Turkey" 15-18 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Pendik - Şile arasında koşulacak Şampiyonanın temsili startı, 15 Nisan Perşembe günü, Sultanahmet Meydanı'nda verilecek.

2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanıyla İstanbul, Dünya Ralli Şampiyonası'na (WRC - Rally of Turkey) ev sahipliği yapan 13 dünya kentinden biri oldu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi, İstanbul'un tarihi ve kültürel öneminin dünya çapında tanıtımına, sportif bir halka ekleyecek.

Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi'nin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da yapılacak olması, şampiyonaya yepyeni farklı bir soluk getirecek. Dünyanın en iyi sürücülerinin ve en son teknolojilerinin yarışına İstanbul'un büyüsü ve tarihi dokusu da eşlik edecek. "İlham veren şehir" İstanbul'u dünyaya tanıtacak olan bu büyük organizasyona konserler, değişik kültür etkinlikleri ve gösteriler eşlik edecek. Türk motifleri ve "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" logosuyla süslenecek olan paralel aktivitelerle, Türkiye Rallisi, sadece sportif bir organizasyon olmaktan çıkıp kültürel ve sanatsal etkinliklerle gerçek bir Dünya Şampiyonası kimliğine bürünecek.

Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi projesini desteklemesine ilişkin protokol, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) arasında imzalandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) başvuru sahibi olduğu, ortakları arasında Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Uluslararası Promotör Firma (ISC)'nın yer aldığı proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi başta olmak üzere, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarca da destekleniyor. 132 ülkede 228 televizyon ağı ile yayınlanan ve 633 milyondan fazla izleyiciye ulaşan şampiyona için 400 civarında yabancı basın mensubunun İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

15-18 Nisan 2010 tarihlerinde koşulacak olan Türkiye Rallisi için diğer çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Oldukça yoğun yağışlı ve sert geçen bir kış sezonu sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geceli gündüzlü çalışması ile özel etaplar tekrar elden geçti. Daha önceki yıllarda ERC ve IRC'de kısmen kullanılan ve hızlı bir karaktere sahip olduğu ifade edilen Pendik-Şile parkuru, yeni haliyle Dünya'nın en hızlı pilotlarını bekliyor.

WRC Türkiye Rallisi için yeniden yapılandırılan parkur, atlama noktaları, su geçişleri ve asfalt-toprak zemin faklarıyla Dünya Şampiyonası'na renk getirecek ve oldukça zevkli bir mücadeleye sahne olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:40:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?