4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Deve'li Mübarek protestosu

BEYOĞLU'NDA

-Mısır halkına destek verip, Hüsnü Mübarek'i protesto eden Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) üyeleri, Beyoğlu'nda "deve" ile yürüyüş düzenledi. İnatçı deve, Hüsnü Mübarek'in resminin de yer aldığı firavun maskesi takan eylemciyi üzerinden attı.

HAS Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstiklal Caddesi'nde ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Mısır'ın Tahrir Meydanı'nda günlerdir eylem yapan halka destek veren grup, yanlarında getirdikleri bir deve ile Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Eyleme, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, HAS Parti İstanbul İl Başkanı Av. Abdullah Demirhan ve çok sayıda partili katıldı. Hüsnü Mübarek'in resminin bulunduğu firavun maskesi takan bir eylemci, meydana getirilen deveye bindirilmek istendi. Ancak inatçı

deve şahsı üzerinden attı. Partililer tarafından yere düşmekten kurtarılan şahıs, ikinci denemenin ardından deveye bindi. "Yaşasın Mısır direnişi" ve "Taksim Meydanı, Tahrir Meydanı" sloganları eşliğinde Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildi. İstiklal Caddesi'nde gezen turistlerle, vatandaşlar develi yürüyüşü şaşkın bakışlarla izleyip, fotoğraf çekti. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından deve üstündeki temsili firavun, partililer tarafından çekilerek aşağı indirildi. Yere oturtulan devenin üzerine bu kez Türk bayraklı bir kişi çıktı.

Basın açıklaması yapan HAS Parti İstanbul İl Başkanı Av. Abdullah Demirhan, "Mısır, halkın sesini yok sayan bir diktatöre karşı halkın gücünü gösteren onurlu mücadelesinde yalnız değildir. Tahrir artık Kahire'de bir meydan adı değildir. Tahrir özgürlüğe, adalete özlemin tek adam yönetimine, yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı öfkeyi yücelten halkın sesidir. Taksim'den Tahrir'e selam gönderiyoruz. Halkın sesi deniz olup, firavunları boğacaktır. Mısır'da yükselen halkın sesi Tunus'ta, Cezayir'de, Yemen'de, Türkiye'de ve dünyanın geri kalan kısmından yükselen sesten farklı değildir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından deve çekilerek meydandan uzaklaştırılırken, grup sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 15:26:01
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?