4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

DeVotchKa garajistanbul'da

Grubun programındaki değişiklikten dolayı konser tarihi 15 Nisan Salı'dan 17 Nisan Perşembe'ye alındı...

Radyo Eksen 96.2, dinleyicilerinden gelen yoğun istek üzerine bu sene de konserlerine devam etme kararı aldı. Geçtiğimiz sene Helldorado ve ardından Kultur Shock konserlerini düzenleyen Radyo Eksen 96.2’in bu seneki ilk konuğu DeVotchKa.


“How It Ends”, “Such a Lovely Thing”, “Till The End Of Time” gibi şarkılarıyla Eksen’de adını çok sık duyduğunuz grubun programındaki değişiklikten dolayı konser, 17 Nisan’da garajistanbul’da olacak.

DeVotchKa
Grubun ismi, A Clockwork Orange filminde (ve kitabında) Alex ve arkadaşlarının aralarında kullandıkları NADSAT terimi DeVotchKa yani “genç kız”dan geliyor. DeVotchKa müziğinde; folk-punk köklerine sadık kalıyor, yanına da Roman, Yunan ve Meksika havalarını ekliyor.

İlk albümleri “Supermelodrama”yı 2000 yılında piyasaya süren topluluk, The Dresden Dolls, Calexico, 16 Horsepower gibi isimlerle konser verdi. Erken dönemlerindeyse, fetiş model Dita von Teese* ile birlikte burlesque şovlara katıldı. (Burlesque Show: Striptizli ve bol hicivli gösteriler)

2004’te konsept ve gerçek bir hikayeyi anlatan “How It Ends” albümünü piyasaya sürdüler. Dünya çapında verdikleri konserlerle tanınan ve büyük bir hayran kitlesini peşine takan grubun albümle aynı ismi taşıyan şarkısı, başrollerinde Gogol Bordello solisti Eugene Hütz ve Elijah Wood’un yer aldığı “Everything Is Illuminated*” filminin fragmanında yer aldı.

Verdikleri konserler, “sahnede adeta bir patlama etkisi yaratıyorlar” ifadesiyle ünlendi. 2006 senesinde; Siouxsie&the Banshees, Frank Sinatra ve Velvet Underground cover’larının yer aldığı “Curse Your Little Heart” EP’lerini yayınladılar.

DeVotchKa asıl önemli çıkışını, Little Miss Sunshine filminin soundtrack’ini hazırlayınca yakaladı. Grubun bu film için kaydettiği şarkılar, başta Grammy olmak üzere bir çok ödüle aday gösterildi, bir o kadarını da kazandı.

Yeni DeVotchKa albümü “A Mad and Faithfull Telling” Mart ayında yayınlandı. Kultur Shock ve Helldorado gecelerinde eğlendiyseniz bu konsere mutlaka gelin. Daha önce hiç Radyo Eksen 96.2 konserine katılmadıysanız bu defa artık kaçırmayın.

Vokal / Gitar / Trompet: Nick Urata
Keman / Akordiyon: Tom Hagerman
Saksafon / Bas: Jeanie Schroder
Davul/Piyano/Tüm perküsyonlar: Shawn King

21:00 Kapı Açılışı / Radyo Eksen DJ Session
22:00 Devotchka Konseri

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?