6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

DHKP-C operasyonu: 13 gözaltı

İstanbul'da yasa dışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında örgütün İstanbul eylemlerini organize etiği ileri sürülen bir kişinin de bulunduğu 13 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda örgütün İstanbul eylemlerini organize ettiği öne sürülen bir kişinin de aralarında bulunduğu 13 zanlı yakalandı. Yakalanan şüphelilerle birlikte 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve 2 adet el bombasıyla birlikte çeşitli malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerin Maltepe, Bağcılar Eyüp, Beyoğlu ve Ümraniye'de 2004 ve 2010 yılları arasında 19 ayrı eyleme karıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin çeşitli tarihlerde "bombalı saldırı, silahla yaralama, güvenlik güçlerine karşı silahlı, molotoflu, taşlı ve sopalı saldırı, darp, tehdit, zorla maddi menfaat temin etme, mala zarar verme ve çok sayıda korsan ve izinsiz gösteri" eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edildi. Yakalanan zanlıların katıldıkları Molotoflu eylemlerin görüntüleri basına dağıtılırken, emniyette ifadeleri alınan 13 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 11:36:03
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 18:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?