6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

DHKP-C operasyonunda 15 gözaltı

MALTEPE, Küçükçekmece ve Şişli'de sol bir örgüt adına yolu trafiğe kapatmaktan molotofkokteyli korsan gösteriye kadar çok sayıda olaya karıştığı belirlenen 4'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Mayıs 2010'da tespit ettiği yerlere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 4'ü kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Baskında evlerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 7 mermi, 1 muşta, 3 litre molotoflukokteyl yapımında kullanılan yanıcı ve yakıcı sıvı, bol miktarda molotof kokteyli yapımında kullanılan cam şişe ve bez parçaları, maske olarak kullanılan kırmızı renkli bez parçaları, dijital malzemeler ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların yasadışı sol örgüt DHKP-C üyesi ve sempatizanı olduğu ortaya çıktı. Zanlıların Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli'de yolu trafiğe kapatmak, özel araç ve işyerlerine zarar vermek, molotof kokteylli korsan gösteri düzenlemek, güvenlik güçlerine molotof kokteylli, taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunmak suçlarına karıştığı belirtildi. Bu kişilerin olayları örgütün isteği doğrultusunda yaptığı öne sürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliyesine sevk edildi.
 

...
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:46:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?