1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

DHKP/C üyesi 5 kişi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Bağcılar'da bir ekip otosunun silahla taranarak 2 polis memurunun yaralanması, Küçükçekmece'de de bir siyasi parti teşkilatına silahlı saldırıda bulunulmasına ilişkin 5 kişinin yakalandığını bildirdi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı açıklamada, terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüklerince 19-22 Ocak 2007 tarihleri arasında bir terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar sonucu, örgüt adına eylemler düzenleyen 2 kişi ile bunlara yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 kişinin yakalandığını açıkladı.

Cerrah, bu kişilerin üzerlerinde ve yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 1 av tüfeği, 77 fişek, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 2 bere, 2 eldiven, 1 fular, 1 sahte kimlik ve bilgisayar ile aparatlar ele geçirildiğini söyledi.

Celalettin Cerrah, söz konusu kişilerin, Küçükçekmece'de 23 Temmuz 2006 tarihinde Güvercintepe Mahallesi Osmanlı Caddesi üzerinde bulunan bir siyasi parti teşkilatına silahla ateş edilmesi olayı ile Bağcılar'da 18 Ağustos 2006 tarihinde Fevzi Çakmak Mahallesi üzerinde ring görevi yapan resmi polis ekip otosunun silahla taranması ve 2 polis memurunun yaralanması eylemlerini gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığını belirtti.Cerrah, “İstanbul polisi, İstanbul halkının güvenliği için her türlü tedbiri almaya devam edecektir ve İstanbul halkının can ve mal güvenliğini sağlamaya devam edecektir” dedi.

Emniyetteki sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen 5 kişinin, DHKP/C terör örgütü üyeleri oldukları öğrenildi.

HRANT DİNK CİNAYETİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin sorulara ise cevap vermeyerek, “Biliyorsunuz, savcılarımızla beraber müşterek olarak tahkikatı yürütüyoruz. Tahkikat neticelendiğinde sizlere gerekli bilgi verilecektir. Cenaze ile ilgili tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.


A.A
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 17:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?