30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DiaSa market sayısını 700'e çıkaracak

Türkiye'de 620 satış noktası ile faaliyet gösteren DiaSA, market sayısını 2009 yılında 700'e yükseltmeyi hedefliyor.


Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Dia Uluslararası Avrupa Direktörü Francisco Xavier De La Pena ve DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez'in katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında DiaSA'nın 2008 yılı sonuçlarının değerlendirmesi yapılarak, 2009 yılı hedef ve projeleri açıklandı. Şirketin aynı sepeti rakiplerinden yüzde 12 daha ucuza sunarak kriz döneminde tüketicilerin bütçelerine katkıda bulunduğunun altı çizilen toplantıda, ayrıca bu yıl için planlanan 60 yeni franchise marketinin de girişimcilere iş fırsatı yaratacağı açıklandı. Türkiye'de 620 satış noktası, 3 depo ve 3 bin çalışan ile faaliyet gösteren DiaSA, market sayısını 2009 yılında 700'e yükseltmeyi hedefliyor.


Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer toplantıda yaptığı konuşmada Sabancı Holding'in ana iş kollarından ve büyüme alanlarından birinin perakende olduğunu belirterek, genç nüfusuna paralel Türkiye'de modern perakendeciliğin hızla büyüdüğünü vurguladı.


Dinçer, "Perakende sektörünün büyüklüğü 2008 yılında 257 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Bu rakam önümüzdeki dönemde daha da büyüyecek. Bu pazarın yaklaşık yarısını gıda perakende pazarı oluşturuyor ve biz Sabancı Grubu olarak burada muazzam bir potansiyel görüyoruz" dedi.


DiaSA'nın Marmara ve Ege bölgelerinde toplam 22 şehirde 620 market ile faaliyet gösterdiğini belirten Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, "DiaSA son beş yılda yıllık yüzde 30 büyüme hızı ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen market zinciridir. Marmara ve Ege bölgelerinde haftada ikiden fazla market açıyoruz. 2009 yılı sonunda market sayımızın 700'e ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.


Global kriz nedeni ile zor günler yaşandığını belirten Haluk Dinçer, "Sabancı olarak perakendeye bu dönemsel şokların ötesinde stratejik ve uzun vadeli bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. DiaSA'nın kriz döneminde, topluma ve ekonomiye birçok açıdan faydalar sağladığını belirten Haluk Dinçer, "DiaSA olarak yatırım yapıyoruz, istihdam sağlıyoruz, tüketicinin bütçesine destek oluyoruz. En önemlisi de buna kriz döneminde de devam ediyor olmamız" dedi. DiaSA'nın bayilikler vererek girişimcilere de iş fırsatları yaratığının altını çizen Haluk Dinçer, "Biliyorsunuz, organize perakende sektöründe büyük bir dönüşüm yaşanmakta.

Zincir marketler hızla büyüyor. DiaSA bayiliği bu anlamda, yerel girişimciler için büyük bir fırsat. DiaSA, girişimcilere kendi işlerini büyük bir zincirin parçası olarak yürütme olanağı sağlıyor. DiaSA girişimcilere markasını, mağaza işletim sistemlerini, satın alma gücünü ve lojistik desteğini veriyor. Bu yıl 60 yeni bayilik vereceğiz" dedi.
Dia Uluslararası Avrupa Direktörü Francisco Xavier De La Pena ise toplantıda yaptığı sunumda Dia'nın kurulduğu günden bugüne satış hacmi, mağaza sayısı ve çalışan sayısı açısından en hızlı büyüme kaydeden self-service zinciri olduğunu vurguladı. İspanyol Dia Grubu'nun 2008 yılına ilişkin verilerini açıklayan Francisco Xavier De La Pena ; "Dia 6 bin 2 yüzden fazla satış noktası, 44 depo ve 52 binden fazla çalışana sahiptir. 2008 yılında Dia Grubu faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde brüt satışını bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında artırarak 11 milyar Euro'ya yükseltmiştir" dedi. Türkiye verilerini de açıklayan Dia Uluslararası Avrupa Direktörü Francisco Xavier De La Pena , "Türkiye'de 620 satış noktası, 3 depo ve 3 bin çalışan ile faaliyet gösteren DiaSA, 2008 yılında 630 milyon TL ciroya ulaştı" şeklinde konuştu.


DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez ise DiaSA olarak en kaliteli ürünleri en uygun fiyata tüketicilerin yakınına taşımak amacı ile hareket ettiklerini belirterek, "DiaSA marketleri rakiplerinden yüzde 12 oranında daha ucuzdur. Türk halkının bütçesine kriz döneminde en büyük desteği izlediğimiz fiyat politikamızla veriyoruz" dedi.


DiaSA Genel Müdürü Gonzalez, müşterilerin beklentileri ve istekleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl DiaSA Market konseptini geliştirdiklerini vurgulayarak, "Rekabetçi fiyatlar ve cazip promosyonlar ile daha fazla taze ürün çeşidini tek duraktan müşterilerimize ulaştırıyoruz" diye konuştu.


DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez, Türkiye'nin franchise sayısı bakımından İspanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, "Türkiye'deki franchise faaliyetleri gelişme hızı ve satış gelişimi olarak Dia Grubu bünyesindeki en başarılı performanslardan bir tanesidir. DiaSA franchise'ları 2008 sonu itibariyle Türkiye'de 180'den fazla mağazaya ulaşmıştır. 2008 yılında DiaSA franchise'larının faaliyet gösterdiği bütün bölgesel merkezlerdeki brüt satış ise 107 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam bir yıl öncesine göre yüzde 72 oranında bir artışa denk gelmektedir" dedi.


DiaSA'nın franchise sisteminin yarattığı olanaklar ile ilgili de bilgi veren DiaSA Genel Müdürü Gonzalez "DiaSA franchise alanlar çokuluslu bir şirketin ve Sabancı Holding'in desteğini de arkalarına almaktadır. 2009 yılında 60 yeni franchise vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?