30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dikkatli polisler hayat kurtardı

 Bahçelievler'de bir ayakkabı dükkanında çıkan yangın, devriye gezen polis ekiplerinin dikkati sonucu bir faciaya dönüşmeden söndürüldü. Binanın üst katlarında kalan aileleri uyararak dışarı çıkmalarını sağlayan polis, bir yandan da yangın tüpüyle alevlere müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre olay Hürriyet Mahallesi, Güngören Sokak, numara 11'de meydana geldi. Apartmanın bodrum katında bulunan ayakkabı dükkanında elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Olay sonrası ortalığı duman sararken, durumu fark eden Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, onlarca insanın hayatını kurtardı. Önce apartman sakinlerini uyaran polis, bir yandan binanın tahliyesini sağladı, bir yandan da yangın tüpü ile alevlerin yayılmasını engelledi.

Aralarında 9 aylık bir bebek ile çok sayıda çocuğun da bulunduğu apartman sakinleri, kısa sürede tahliye edildi. Binadan çıkan vatandaşlardan bazıları, yangına müdahale etmek isterken, dumandan etkilendi. Zehirlenme ihtimaline karşı yoğurt verilen şahıslar bir kenara çekilerek, söndürme çalışmalarını izledi. Bu arada itfaiyenin gecikmesi sinirleri gererken, maddi hasarın meydana geldiği bina dakikalar sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile tamamen söndürüldü. Polisin dikkati sayesinde olayda ölen ya da yaralanan bulunmaması tek teselli oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:33:00
Güncelleme :15 Mart 2009 Pazar 12:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?