4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dikkatsizlik canına mal oldu

Pendik Güzelyalı tren istasyonu mevkiinde ray çalışması yapan demiryolu işçisi, tren çarpması sonucu hayatını kaybetti. Talihsiz işçiye önce Gebze'den hareket eden tren çarptı, ardından Haydarpaşa'dan Gebze'ye giden tren yaklaşık 100 metre sürükledi. 

Kazaya tanık olan işçinin arkadaşları göz yaşlarına boğulurken, Haydarpaşa-Gebze arası tren seferleri 1.5 saat durduruldu. 

Edinilen bilgiye göre, Güzelyalı mevkiindeki raylarda rutin çalışma yapan TCDD işçileri, bugün çalıştıkları noktadan tren geçişi olacağının bildirilmesi üzerine ekip başının talimatıyla rayları boşalttı. Bütün işçiler demiryolunun alt kısmına yönelirken, işçilerden Selahattin Uyar (36) ters gidiş istikametindeki raylara geçti. Ancak tren geçişleri çift rayda olduğu için talihsiz işçiye önce Haydarpaşa'ya giden makinist Mustafa Ç. yönetimindeki 14011 sefer sayılı tren çarptı. Uyar, ardından Gebze'ye giden Yavuz Y. idaresindeki 14069 sefer sayılı banliyö treninin altında yaklaşık 100 metre sürüklendi. Arkadaşlarını gözleri önünde kaybeden demiryolu çalışanları gözyaşlarına boğulurken, Selahattin Uyar'a çarpan trenin makinisti Mustafa Ç. kendisine sorulan soruları cevapsız bıraktı. 1. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ise tahkikatın devam ettiğini belirterek, herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Selahattin Uyar'ın cesedi Pendik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden Selahattin Uyar'ın Sanatlı Yol işçisi olduğu ve işe yeni başladığı öğrenildi. Kaza nedeniyle Haydarpaşa-Gebze arasındaki tren seferleri çift taraflı olarak 1.5 saat durdurulurken, trendeki yolcular kaza olduktan sonra trenin durduğunu ve uzun süredir beklediklerini söyledi. Bu arada trenler beklerken içerdeki bazı yolcuların uyuması da dikkat çekti. 

Demiryolundaki bu tür çalışmaların rutin olarak yapıldığı, çalışma sırasında tren seferlerinin devam ettiği öğrenildi. Çalışma yapılan noktalarda işçilerin ekip başı tarafından uyarılarak yolu boşaltıkları belirtildi. Her iki makinistin kazayla ilgili ifadesine başvurulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?