30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dink davasına devam...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya cinayetin azmettiricisi oldukları öne sürülen Erhan Tuncel ile Yasin Hayal, katil zanlısı Ogün Samast, ve cinayete yardım ettikleri iddia edilen Mustafa Öztürk, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ile Tuncay Uzundal'ın tutuklu bulundukları cezaevinden adliyeye getirilmelerinin ardından başlanması bekleniyor.

Davanın 7. celsesinde tanık olarak dinlenen Osman Hayal'in hakkında "adam öldürmeye iştirak" ve "yasa dışı örgüte üye olmak" suçlarından 22.5 yıldan 35 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ardından bugün görülecek 8. celsede sanık olarak ifade vermesi bekleniyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 8. celsesi görülecek olan davada Mahkeme Başkanı Erkan Canak'ın öncelikle Osman Hayal hakkında dava açıldığını belirterek, Osman Hayal hakkında açılan dava ile ana davanın birleştirildiğini açıklaması bekleniyor.

Mahkeme Başkanı Canak davaların birleştirildiğini açıklamasının ardından önceki celse tanık olarak ifadesine başvurduğu Osman Hayal'i bu kez sanık olarak sorgulayacak. Önceki celsede tanık olarak dinlenen Osman Hayal cinayet günü İstanbul'da olduğu yönündeki iddiaları "Baz istasyonları telefonumun İstanbul'da çektiğini gösteriyor ama cinayet günü nerede olduğumu hatırlamıyorum" şeklinde yanıtlamıştı.

Osman Hayal'in ifadesinin alınmasın ardında davada Hayal'in çapraz sorgusuna geçilecek. Hayal duruşmaya katılmadığı taktirde ise duruşmada daha önce dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi bekleniyor. Duruşmada önceki celselerde olduğu gibi katip yer almayacak ve duruşma sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 10:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?