4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dink davasında 7. duruşma

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 7'nci duruşmasının görülmesine başlandı.

Beşiktaş'taki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edilecek dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal adliyeye getirildi. Ancak, tutuklu sanıklar arasında yer alan Ogün Samast'ın, Kandıra F Tipi Cezaevi'nden duruşma için getirilmediği öğrenildi.

Duruşmada dinlenecekler arasında bir de gizli tanık bulunuyor. “Tetikçi” Ogün Samast ile “azmettirici” Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal’i, Agos gazetesi önünde gördüğünü söyleyen ve kimliği gizli tutulan kadın tanık dinlenecek. Duruşmaya katılanlar arasında Hrant Dink cinayetini aylar önce jandarmaya ihbar eden Coşkun İğci de yer alıyor.

Ogün Samast hastanede

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ogün Samast, Kocaeli Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirildi.

Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ogün Samast, cezaevi aracıyla geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Samast, yaklaşık yarım saat süren kontrolün ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Samast'ın hastaneye kaldırılış nedeniyle ilgili açıklama yapılmadı.

Daha önce Kocaeli Devlet Hastanesi'nde apandisit ameliyatı olan Samast, cezaevinde yaşadığı sorunlar ve yaşının belirlenmesi nedeniyle de birkaç kez hastaneye kaldırılmıştı. 


Dink'in arkadaşları Beşiktaş'ta

Öte yandan, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin bulunduğu meydanda toplanan bir grup, ''Hepimiz tanığız adalet istiyoruz'' yazılı ''Hrant Dink Davasını İzleme Koordinasyonu'' imzalı pankart açtı.

Ellerinde Hrant Dink'in fotoğrafları ve çeşitli dövizler bulunan grup adına Görkem Yeltan tarafından ''Hrant'ın Arkadaşları'' imzalı bir basın açıklaması okundu.

Açıklamada, Hrant Dink'in ölümünün ardından 2 yıla yakın bir sürenin geçtiği hatırlatılarak, ''Bugün, Hrant Dink'i katledenlerin yargılandığı davada gene buradayız. Gene mağduruz, gene tanık. Bu kaçıncı duruşma? Ne kadar yol alındı? Tetiği çeken ve cinayeti planlayanlar bugün 7'inci kez hakim karşısına çıkacak. Tetiği çekenin yaşı bu süre zarfında büyüdü. Bir önceki davada tutuklu sanıkların rahatlığına, pervasızlığına bütün Türkiye tanıklık etti. Bu kez de öyle mi olacak?'' denildi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:27:28
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 17:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?