30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dink davasında yumruklar konuştu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava sırasında tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel kavga ederek yumruklaştı. Yasin Hayal, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Duruşmada tutuksuz sanıklardan Osman Hayal ifade verdi. Tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'le yan yana oturan Osman Hayal, cinayetle bir ilgisinin olmadığını, İstanbul'da bulunmasının tamamen tesadüf olduğunu söyledi.

Dink Ailesi'nin avukatlarından Arzu Becerik, Osman Hayal'in McDonalds'ın bombalanması olayından sonra İstanbul'da Hüseyin Özçiçek'in evinde kaldığı, bundan ağabeyinin haberi olup olmadığını sordu. Osman Hayal de Hüseyin Özçiçek'i tanıdıklarını belirterek, "Çocukluktan beri tanıyoruz. İstanbul'a geldiğinden haberim vardı. Hüseyin beni aradı. Ben de eve gittim. Kardeşim ayağından yaralıydı. Ben onu polise teslim edecektim ama yaralı olduğu için götürmedik. Birkaç gün sonra teslim edecektim. Aslında bu olay tamamen bir komplo" dedi.

Osman Hayal'in, "Benim kardeşim Erhan'la tanıştıktan sonra değişti" demesi üzerine tutuklu sanık Erhan Tuncel araya girerek, "Beni niye karıştırıyorsun" diye bağırdı.

Mahkeme başkanı Erhan Tuncel'i sessiz olması konusunda uyardı. Yasin Hayal ise "Maaşı sen alıyorsun, ben değil" ifadelerini kullanınca ortalık karıştı. Birbirlerine giren Erhan Tuncel ve Yasin Hayal, yumruklaşmaya başladı. Araya giren güvenlik görevlileri, sanıkları ayırdı.

Mahkeme başkanı, olay nedeniyle Yasin Hayal'i duruşma salonu dışına çıkarttı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 13:24:28
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 13:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?