30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Disipline giden öğrenci kalmadı

Eylül 2007’de başlatılan ve tüm ülkeye yayılması planlanan “Avcılar Modeli Projesi”nde bölgedeki 35 rehber öğretmen ve 18 bin veli eğitime tabi tutuldu

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın katkılarıyla, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilköğretim çağındaki öğrencilerin sağlıklı kişilik gelişimini desteklemek, anne-babaları eğitmek, komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve çocukları kültürel ve sportif faaliyet alanlarıyla buluşturmak amacıyla başlattığı “Avcılar Modeli Projesi” Eylül 2007’de başlatıldı.
Proje çerçevesinde bölgedeki 35 rehber öğretmene, 120 saat eğitim verildi. 18 bin veli eğitildi, bine yakın ev ziyaret edilerek anne babalarla görüşme yapıldı.

Eğitime kazandırıldılar
Avcılar İlçe Milli Eğitim?Müdürü Muhammet Öztürk, 2006- 2007 eğitim ve öğretim yılında okullarda davranış bozukluğu gösteren ve risk gurubuna giren öğrencilerin, rehber ve sınıf öğretmenleri ve çocuk polisi aracılığıyla tespit edildiğini anlattı. İlçe genelindeki 57 bin 500 öğrenciden 1971’inde davranış bozukluğunu tespit ettiklerini belirten Öztürk şöyle konuştu:
“Okulun mevcuduna göre 2 - 5 öğretmen, okul aile birliğinden 2 üye, sivil emniyet görevlisi, gerekli durumlarda diğer sivil ve resmi kuruluşlarda görevli üyelerden bir Eğitsel İzleme Birliği oluşturduk.
Ayrıca sorunlu öğrencileri, spor ve sanatsal etkinliklere çekmeye çalıştık ve onları yeniden kazandık. Bu çalışma sonrası Disiplin Kurulu’na davranışından dolayı ceza için çocuk geldiği görülmedi.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 10:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?