30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DİSK 32 yıl sonra Taksim'de

DİSK, 1977 yılında yaşanan olayların ardından 32 yıl sonra kalabalık bir grupla Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

DİSK, KESK ve sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

Bazı sendikacılar, Atatürk Anıtı'nın üzerine çıkarak bayrak salladı.
DİSK üyelerinin Pangaltı'dan başlattığı yürüyüş, Taksim Meydanı'nda sona erdi. Polis ekiplerinin dün geceden itibaren yoğun güvenlik önlemleri aldığı Taksim Meydanı, bir anda işçilerle dolup taştı. Bazı işçilerin, koşarak Atatürk Anıtı üzerine çıkması dikkat çekti. Anıta tırmanan işçiler, ellerindeki bayrakları salladı. Bazı işçiler ise halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. 

DİSK, 1977 yılında yaşanan olayların ardından 32 yıl sonra kalabalık bir grupla Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

DİSK üyeleri, Pangaltı'dan polis nezaretinde yürüyerek Taksim Meydanı'na geldi. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Taksim Meydanı, bir anda işçilerle dolup taştı. Bazı işçiler, koşarak Atatürk Anıtı üzerine çıktı. Anıta tırmanan işçiler, ellerindeki bayrakları salladı.

Bazı işçiler ise halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Taksim Anıtı'nın önünde fotoğraf çektiren işçiler dikkat çekerken, bazı işçiler çimlerin üzerine uzandı. Aralarında DİSK'in yanı sıra, çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grubun sayısı yaklaşık 4 bine ulaştı.

Marşlar söylenirken, olayların çıktığı 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda açılan pankart da, Taksim Meydanı'na getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?