30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DİSK Başkanı'na silahlı saldırı

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralandı.

Alınan bilgiye göre, isminin Rıza Tunçbilek olduğu öğrenilen bir kişi, saat 14.30 sıralarında Şişli'de bulunan sendika binasına gelerek Çelebi'nin odasına çıktı. Görüşme talebiyle odaya girdiği öğrenilen Tunçbilek, Çelebi'ye kurşun yağdırdı.

Süleyman Çelebi, bacağına isabet eden 4 kurşunla yaralanırken, sendika görevlileri saldırganı yakaladı. Saldırgan, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Çelebi'nin ameliyata alınacağı öğrenildi. Hastan önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DİSK Basın Danışmanı Fahrettin Erdoğan, "Silah sesleri üzerine üst kata çıktık. Yerde yatıyordu. Ayağından kurşun yemişti. Ayağını bağladım. Kendisini "bir şeyiniz yok" diye telkin etim. Ama acı çektiği her halinden belliydi. Saldırganı tanıyorum. Daha önce DİSK'e gelip, gidiyordu" dedi.

Öte yandan, olayın ardından DİSK binası önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, binanın girişini de emniyet şeridi ile kapattı.

SALDIRGANIN İLK İFADESİ:

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'yi sendika Genel Merkezi'nde ayağından vuran Rıza Tunçbilek, polisteki ilk sorgusunda "Onu 30 yıldır tanıyorum. Yakın arkadaşız. Süleyman Çelebi'nin bana 175 bin Mark borcu vardı. Bu parayı ev alması için veredim. O paranın üzerine yattı" dedi.

DİSK GENEL SEKRETERİ GÖRGÜN:

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, silahlı saldırıya uğrayan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Çelebi'nin tedavi altına alındığı Florence Nighitgale Hastanesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Görgün, saldırının nedenini ve saldırganın kim olduğunu bilmediklerini ifade etti.


Tayfun Görgün, "Sayın Çelebi'nin sağlık durumu çok iyi. Hayati tehlikesi yok. DİSK'e her gün yüzlerce insan geliyor. Genel Başkan ile görüşmek için büyük bir prosedür gerekmiyor. DİSK'in kapısı herkese açık olduğu için saldırgan içeriye girebilmiştir. Biz saldırgan bir meczup mudur, katil midir bilmiyoruz" dedi.

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Görgün, "Hepimiz dikkatli olmak durumundayız. Bunun şahsi bir mesele olma ihtimali yok. Arkadaşlık diye bir şey yok. Çok geçmişte mahalle arkadaşı olduğu söyleniyor" diye konuştu.

BAŞHEKİM: DURUMU İYİ

Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Mücahit Atmanoğlu, silahlı saldırıya uğrayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin sağ ve sol ayak bileklerinde birer kurşun bulunduğunu söyledi.

Op. Dr.Mücahit Atmanoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şuanda hayati tehlikesi yok. Sağ ve sol ayak bileklerinde iki kurşun mevcut. Kurşunun çekirdeklerini çıkaracağız. Onun için de ameliyat edilecek. Şuan vücuduna kaç kurşun isabet ettiğini bilemiyoruz. Çünkü bacaklarının çeşitli yerlerinde delikler var. Kurşunlar girip çıkmış. Şuanda emar çekiliyor. Bu gece müşahede altında kalacak. Hayati tehlikesi yok" şeklinde konuştu.

Bir görgü tanığı ise "Onu ben hastaneye getirdim. Silah sesini duyduk. Yukarı çıktığımızda vurulduğunu gördük. Güvenlik görevlilerimiz hemen zanlıyı yakaladılar" dedi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKARI GÜRSEL:

Olayı duyduktan sonra hastaneye gelerek bilgi alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Gürsel Tekin de, "Durumunu öğrendik. Önemli bir şeyi yokmuş. Bunu yapanları kınıyoruz. Şuanda hayati tehlikesi yok" dedi.

BAKAN ÇAĞLAYAN:

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, silahlı saldırıya uğrayan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret etti.

Çelebi'nin tedavi altına alındığı Florence Nightingale Hastanesi'ne gelen Bakan Çağlayan, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Olayı duyar duymaz hastaneye koştuğunu belirten Bakan Çağlayan, "Süleyman Bey'i çok eskiden tanıyorum. İyi bir dostumuz, iyi bir arkadaşım. Kendisiyle görüştüm. Hayati bir tehlikesi yok. Röntgen çekimindeydi, ameliyata alınacak. Kurşun daha çok ayak bölgesine isabet etmiş. Bilinci yerinde, sohbet ettik. Bu tür olayları şiddetle kanıyoruz. Kendisini gördükten sonra rahatladım" dedi. Bakan Çağlayan, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER:

6-7 kurşun yarası var. Ancak hayati tehlikesi yok. İki şarjör, 2 ruhsatsız silah ve 37 mermi olduğu teşhis edildi saldırganda. Sayın Çelebi az önce ameliyata alındı. IMF toplantılarıyla bağlantısı olması ihtimali az.. Siyasi sebep olmadığını söyleyebiliriz. Böyle bir silahlı saldırıya uğramış olması kabul edilemeyecek bir davranıştır. Böyle bir olaya hepimizin karşı durması lazım"


İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN:

Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayati tehlikesi olmayan bir yaralama bizi kısmen sevindiriyor. Süleyman Bey'in koruyma polisi var. Koruma polisleri yakalamış. Ve etkisiz hale getirmişler. Araştırmalarımız sürüyor.

MUSTAFA SARIGÜL

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye yönelik düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade etti.

DİSK binası önüne gelerek sendika yetkilileri ile görüşen Mustafa Sarıgül, "Sevgili dostum Süleyman Çelebi'ye bugün böylesine üzücü bir saldırı düzenlendi. Hastaneye gittim, inşallah Sayın Çelebi 3 saatlik operasyonun ardından inşallah tekrar sağlığına kavuşacak. Emniyet yetkilileriyle de görüştüm. İşin en iyi tarafı saldırganın hemen olay sonrası yakalanmasıdır. Emniyet yetkililerinin çalışmaları sürüyor. Umarım en kısa zamanda olay aydınlatılır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 15:17:00
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 18:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?