30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DİSK üyeleri Taksim'den ayrılıyor

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlayan DİSK üyeleri, polisin uyarılarının ardından dağılmaya başladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dağılımın sürdüğü Taksim'de denetimlerde bulunuyor.
DİSK, 1977 yılında yaşanan olayların ardından 32 yıl sonra kalabalık bir grupla Taksim Meydanı'na giriş yaparken, işçilere seslenen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Makul olan bu değil miydi? İşte Taksim'deyiz, işte 1 Mayıs alanındayız. Sayılar değil, insanlar makul olmalıdır" dedi.

DİSK üyeleri, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda coşkuyla kutladı. Taksim Meydanı'na giriş yapmanın sevincini yaşayan işçiler, "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" sloganları attı. İşçiler tarafından Kazancı yokuşuna karanfiller bırakıldı. Sayıları yaklaşık 4 bine ulaşan gruba seslenen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutluyoruz. Bayramımızı en güzel şekilde kutluyoruz. Burada yitirdiğimiz canlarımızı bağrımıza basacağız. Herkes elini vicdanına koyup söylesin. Makul olan bu değil miydi? Sayılar değil, insanlar makul olmalıdır. Anadolu örf ve adetleri bunu gerektirdiği gibi insan olmanın temeli de bunu gerektirir" dedi.

Çelebi'nin açıklamaları, işçilerin "İşte 1 Mayıs, işte Taksim", "1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür" ve "Direne direne kazandık" sloganlarıyla kesildi. Çelebi sözlerini, "İşte Taksim'deyiz, işte 1 Mayıs alanındayız" diyerek tamamladı.
KESK Başkanı Sami Evren ise, 1977 olaylarında ölenleri saygıyla andıklarını Evren, "Davanın peşini bırakmadık fakat bugüne kadar ne failleri bulundu, ne de azmedenler. 30 yıldır Taksim'in emekçilere açılmasını istedik. İşçi sınıfına uygulanan zulme son vereceğiz. Yoksulluğa, yolsuzluğa karşı duracağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?