30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DİSK’ten Sarıgül’e destek

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yerel seçimlerde emekten yana olan siyasetçilere destek verilmesi gerektiği belirterek, Şişli’de Mustafa Sarıgül’ü desteklediklerini açıkladı.

Süleyman Çelebi, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ile birlikte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül’ün yerel seçim çalışmalarını yürüttüğü Şişli’deki seçim ofisi ziyaret etti. Seçim ofisinde Sarıgül ile bir araya gelen Çelebi, burada yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde sendika olarak Mustafa Sarıgül’e destek verdiklerini açıkladı.

Ekonomik kriz nedeniyle, her gün yüzlerce çalışanın işten çıkartıldığına dikkati çeken Çelebi, “Türkiye kan ağlıyor, emekçiler zor günler geçiriyor. Böyle bir süreçte, DİSK olarak Türkiye genelinde emekten yana olan siyasetçilerin yanında yer almak bizim görevimizdir” dedi. Mustafa Sarıgül’ün Şişli’de yaptığı hizmetlerle örnek bir model oluşturduğunu vurgulayan Çelebi, “Sarıgül’ün emeğe karşı gösterdiği duyarlılık ve dayanışma bizim için çok anlamlıdır. Bu nedenle 29 Mart yerel seçimlerinde kendisini desteklediğimizi çok açık ve net bir şekilde ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Zalimin zulmü varsa, Şişli’nin de gerçek Sarıgülü var”” şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, Çelebi’nin desteğinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Emeğin en büyük temsilcisinin bizi ziyaret ederek yanımızda yer alması enerjimizi ve çalışma azmimizi artırmıştır. Türkiye’de maalesef güçlü bir muhalefet olmadığı için emekçilerin yaşamı giderek zorlaşmaktadır. Bugün ne yazık ki işçiye de, işsize de sahip çıkan bir siyasi güç yok. Ancak bu günler geçicidir. Emek yeniden hak ettiği yere gelecektir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?