4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

DİSK'ten tencereli tavalı eylem

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) son günlerde gündemden düşmeyen küresel krizle birlikte gelen işten çıkarmaları ve zamları protesto etmek için tencere ve tavalı eylem düzenledi.

Bugün son kez kurulan Kadıköy Salı Pazarı'nda düzenlenen eylemde konuşan Genel Başkan Süleyman Çelebi, küresel kriz söylentileriyle ortaya çıkan bedeli patronlara ödettireceklerini söyledi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik grup öğle saatlerinde Kadıköy'deki Salı pazarı önünde toplandı.

Ellerinde tencere, tava ve kaşık bulunan eylemciler, hükümet ve IMF aleyhine sloganlar atarak, hem yapılan zamları hem de kriz söylentileriyle işten çıkarma yapan patronları protesto etti. Eylemcilerden kimisi boş tencereyi kafasına takarak tepkisini gösterirken, kimisi de elindeki kaşıkları tencere ve tavalara vurarak protestoya eşlik etti.

Eylemde bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Türkiye'de Disk temsilciliklerinin bulunduğu on bir bölgede sokaklardayız, krizin bedelini ödemeyeceğiz ödettireceğiz diyoruz. Uluslararası boyutta yaşanan krizin faturasını emekçilere ödetmeye çalışıyorlar. Temel ihtiyaç malzemelerine zam üstüne zam yapılıyor, maaşlar ödenmiyor" diye konuştu.

Çelebi, hükümetin açıkladığı işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Açıklanan işsizlik rakamlarına göre resmi işsizlik oranı yüzde 10,3 fakat gerçek işsizlik oranı yüzde 19'a gerçek işsiz sayısı 4 milyon 200 bine yükselmiştir" dedi. Süleyman Çelebi sendika olarak tepkilerinin devam edeceğini söylerken, "krizler ne kadar küreselse bizim direnişimizde o kadar küresel olacak. Bu kriz bizi teğet geçmedi, bizim mutfaklarımızı teğet geçmedi, bu kriz bizim hayatımızı, alım gücümüzü teğet geçmedi. Faturayı krizi çıkantarlara ödeteceğiz" dedi.

Süleyman Çelebi'nin hayat standartlarını sorduğu vatandaşlarla pazar esnafı ekonomik krizin herkesi etkilediğini ve zor durumda olduklarını söyledi. Eylem sırasında polis ekipleri de herhangi bir olumsuzluk çıkmaması için güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?