30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DİSK'ten tutuklamalara tepki

DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN TUTUKLANMASINA TEPKİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Nakliyat-İş Sendikası Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve beraberindeki bazı sendika yöneticilerinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Süleyman Çelebi, DİSK Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. KESK Başkanı Sami Evren ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Gençay Gürsoy ile sendika üyeleri de Çelebi'ye destek verdi. Çelebi, işverenlerin eski ihbarı üzerine 3 gün gözaltında tutulan DİSK Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve arkadaşlarının tutuklandıklarını söyledi. Sendikal hakların hukuktan yoksun, keyfi ve gizlilik kararına sığınılarak açıkça ihlal edildiğini öne süren Çelebi,

"İfade dosyalarına erişmemiz engellenerek savunma hakkımız da elimizden alınmaktadır. Gözaltılar ve tutuklamalar geçen birkaç yıl boyunca bir çoğu toplu anlaşmaya varıldıktan sonra geri çekilen bir takım işveren şikayetlerine dayanmaktadır. Bu şikayet ve gerçek dışı suçlamalarla suçlanan sendikal mücadelede sıkça rastlanan bir durumdur" dedi.

İşveren şikayetleri ile yapılan bu gözaltı ve tutuklamaların hukuksuz olduğunu savunan Süleyman Çelebi, "Sendika ve işçilerin anayasal, yasal ve hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde engellendiği için de suçtur. Tutuklanan yöneticilerimizin derhal serbest bırakılarak mağduriyetlerinin giderilmesi ve hukuksuzluğun önlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN TUTUKLANMASINA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:55:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?