6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

DİSK'ten Yazıcı'ya istifa çağrısı

DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN BAKAN YAZICI'YA İSTİFA ÇAĞRISI

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Tekel işçileriyle ilgili olarak "İşe şeytan karıştı" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya istifa çağrısında bulundu. Çelebi, "Sayın Bakan ya bu açıklamalarını aydınlığa kavuşturmalı, ya da özür dileyerek tüm görevlerinden istifa etmeli" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) sendikal hak ve özgürlükler için Taksim Gezi Parkı'nda düzenlediği eylem 7. haftasında da devam etti. Eyleme başta DİSK Başkanı Süleyman Çelebi olmak üzere Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak ve DİSK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 70 kişi katıldı. Eylemde konuşan Çelebi, bu haftaki eylemlerini Tekel işçilerine destek vermek için düzenlediklerini belirtti. "Tekel direnişi sonuna kadar haklı ve demokratik bir eylemdir" diyen Çelebi,

"Tekel işçileri DİSK üyesi değil, başka bir konfederasyona üyeler. Eylem, biçim ve önerilerinde bizlerin görüşlerinin tam olarak yansımasına engel olsa da bu direnişte en önlerde yer almak bizler için onur vericidir. Artık sessiz kalmayacağız. Sayın Başbakan ve konuyla ilgili bakanın açıklamaları karşısında suskunluğumuzu koruyamayacağız. Şeytan karışma meselesine gelince, ne zamandan beri işçilerin temel hak ve çıkarları için mücadeleleri şeytanlara ve hurafelere teslim ediliyor. Şu şeytanlar kimmiş, bakan

bey bir açıklasın. Bakan ya bu açıklamaları aydınlığa kavuşturmalı, ya da başta Tekel işçileri olmak üzere Türk halkından özür dilerek tüm görevlerinden istifa etmeli, kendi şeytanı ile baş başa yaşamalıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın sadece Türk-İş ile görüşeceğini açıklamasıyla ilgili de konuşan Çelebi, "Çünkü Başbakan çözüm değil, dayatma peşinde. 12 Şubat günü Ankara'da 6 konfederasyon bir araya geleceğiz. Tekel direnişi sürdüğü müddetçe siyah kurdeleyi çıkarmayacağım" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağılırken, eylem sırasında uyuyan bir köpek ilgi çekti.

DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN BAKAN YAZICI'YA İSTİFA ÇAĞRISI
DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN BAKAN YAZICI'YA İSTİFA ÇAĞRISI
DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN BAKAN YAZICI'YA İSTİFA ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:14:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 14:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?