4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

DiyabetTIR, İstanbul'da

Danimarka'dan 2006’da hareket eden DiyabetTIR, Almanya, Hollanda, Fransa, ABD ve Japonya’nın da aralarında yer aldığı 22 ülkeyi ziyaret ettikten sonra önceki gün İstanbul’a geldi.

Şimdiye kadar beş kıtada 65 kente giden DiyabetTIR’ı, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde, bir günde 950 kişi ziyaret etti.

21 Aralık akşamına kadar aynı yerde bulunacak DiyabetTIR’ı ziyaret edenlere, TIR’ın yanına kurulan çadırda sekiz saniyede sonuç alınan kan şekeri ölçüm testi yapılıyor. Daha sonra TIR’da diyabet hakkında bilgilendirilen ziyaretçilerin tahlil sonuçları da doktorlar tarafından değerlendiriliyor.

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz dünyada 240 milyon, Türkiye’de ise altı milyonu aşkın diyabet hastası olduğunu söyledi. Türkiye’deki hastaların üç milyonunda gizli şeker olduğunu belirten Yılmaz, "Hastalar bunun farkında değil" dedi. Projenin sponsoru Novo Nordisk ilaç şirketinin Türkiye Genel Müdürü Mads Bo Larsen de diyabetin çeşitli organlarda hasarlara neden olmasını engellemek için hastaların kan şekeri düzeyini kontrol altında tutmalarının zorunlu olduğunu anlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 09:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?