4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Diyarbakır'dan Perinçek'e destek

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Aslanoğlu Köyü sakinleri, 3 yıl önce kendilerine yardım ettiğini belirttikleri Ergenekon davası sanıklarından Doğru Perinçek'e destek vermek için Silivri Cezaevi'ne geldi. Köylüler, heyet halinde duruşmaları izlemek istediklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Aslanoğlu köyü sakinleri, köylerinde bulunan toprak ağalı sistemine karşı daha önceki yıllarda dava açmış ve bu davayı kazanmıştı. Dava süresince kendilerine İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in destek olduğunu söyleyen Aslanoğlu köylüleri Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Doğu Perinçek'e destek vermek amacıyla davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'ne geldi. Köylüler adına açıklama yapan Mehmet Tanrıkulu, "Biz yıllardır toprak ağalığına karşı mücadele eden Aslanoğlu köylüleriyiz. Köyümüzün ağası 65 bin dönüm toprağa sahipken bizim hiç toprağımız yok. Toprak ağalığına boyun eğmediğimiz için çeşitli defalar ağanın ve adamlarının saldırılarına uğradık. 3 yıl önce köyümüze yapılan silahlı baskında 2 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunun üzerine tüm Türkiye'ye bize destekte bulunmaları için çağrıda bulunduk. Bu çağrımıza İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dışında kimse kulak vermedi.

Doğu Perinçek, 200'e yakın aydın ve vatanseveri yanına alarak köyümüzde
Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık. O günden beride köyümüzün adını Cumhuriyet Köyü olarak değiştirdik. Şunu anladık Ergenekon davası aynı zamanda toprak mücadelesi veren köylüleri savunan kişilere karşı açılmış bir davadır. Bizim hakkımızı savunan Doğu Perinçek, avukat Nusret Senem, bizim mücadelemizi dünyaya duyuran Ferit İlsever, mücadelemizi haber yapan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Bolluk ve diğer arkadaşlar Türkiye'nin birliğini, yoksul ve topraksız köylüleri savundukları için tutuklanmışlardır. Bu nedenle bizde onlarla dayanışmak için, onları desteklediğimiz ve yüreğimizin onlarla birlikte attığını göstermek için buradayız" dedi.
Tanrıkulu, bir heyet halinde duruşmayı izlemek istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:25:23
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 14:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?