3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Diyarbakırlılar, Akalın'a dava açtı!

Bodrum'da verdiği konserde seyircilere, "Diyarbakır'dan mı geldiniz? Dağdan mı geldiniz?" şeklinde hitap etmesiyle dikkatleri üzerine çeken Demet Akalın hakkında, 7 Diyarbakırlı işadamı tarafından manevi tazminat davası açıldı.

İşadamlarına vekaleten Avukat Rezan Epözdemir tarafından İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın yanı sıra Demet Akalın hakkında "halkın bir kesimini alenen aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusunda da bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru sonrası açıklama yapan davacı avukatı Rezan Epözdemir, "Milyonlarca kişinin ilgiyle izlediği ve kamuoyunun yakından takip ettiği bir kişi olan Demet Akalın'ın bu sözleri yalnızca müvekkillerimi değil Diyarbakır'da yaşayanları ve Diyarbakırlıları da aşağılamıştır. O Diyarbakır ki insanlığın doğduğu yerdir. O Diyarbakır ki uygarlığın yayıldığı yerdir. O Diyarbakır ki sevginin, barışın ve kardeşliğin kıblesidir. Göz önündeki bu kişilerin tutum ve davranışlarına dikkat etmeleri gerektiği şüphesizdir. Bu aşağılamayı kabul etmeyerek, hiçbir maddi kaygı gütmediğimizi ortaya koymak adına her bir müvekkilim için 1'er YTL'lik tazminat davası açtık. Aynı zamanda Demet Akalın bu sözleriyle, T.C.K 216/2'de düzenlenen 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçunu işlemiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuda gerekli başvuruyu da yaptık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?